Články / Aktuality Dnes je 17. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Biskupské synody o rodině se zúčastní deset jezuitů

Středa, 16.9.2015
Vatikán. V úterý 15. září Svatý stolec zveřejnil seznam účastníků biskupské synody o rodině, která se bude konat ve dnech 4. až 25. října ve Vatikánu na téma Povolání a poslání rodiny v církvi a v současném světě. Mezi účastníky bude také deset členů Tovaryšstva Ježíšova, z nichž někteří se zúčastnili již loňské mimořádné synody o rodině.


Šest z deseti jezuitů se říjnové synody o rodině zúčastní v pozici synodálních otců. Patří mezi ně generální představený Tovaryšstva Adolfo Nicolás, který byl mezi účastníky synody zvolen Unií generálních představených mužských řeholí. Další dva, Joseph Atanga, arcibiskup v kamerunském Bertoua, a Henri Coudray, titulární biskup alžírského Silli a apoštolský vikář čadského Monga, byli zvoleni svými biskupskými konferencemi. Zbývající tři synodální otcové byli jmenováni Svatým otcem. Jsou jimi George Vance Murry, biskup americké diecéze Youngstown, François-Xavier Dumortier, rektor Papežské gregoriánské univerzity v Římě, a Antonio Spadaro, šéfredaktor časopisu italských jezuitů La Civiltà Cattolica.

Jedním ze spolupracovníků zvláštního sekretáře bude belgický jezuita Georges Henri Ruyssen, profesor východního kanonického práva na Papežském východním institutu v Římě, který se účastnil již loňské mimořádné synody o rodině a na její téma také loni vedl odborný seminář na půdě teologické fakulty v Olomouci.

Další z účastníků, italský jezuita Raffaele Lanzilli, bude patřit mezi členy generálního sekretariátu biskupské synody. Tiskový mluvčí Svatého stolce Federico Lombardi se bude jako sekretář informační komise starat o komunikaci s médii. Spolupracovat s ním bude mimo jiné poslední z deseti jezuitů na synodě, vedoucí německé sekce Vatikánského rozhlasu Bernard Hagenkord, který bude mít na starosti komunikaci v německém jazyce.

Vedle otce Ruyssena se také Adolfo Nicolás, François-Xavier Dumortier, Antonio Spadaro, Federico Lombardi a Bernard Hagenkord zúčastnili již loňské mimořádné synody o rodině.


Zdroj: gesuitinews.it. Foto: Georges H. Ruyssen.

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
3.12.2017 Svědčit o evangeliu uprostřed asijské kultury
29.10.2017 Asistent otce generála na návštěvě české provincie
23.10.2017 Generální představený jezuitů zavítal do Brazílie
14.10.2017 Jeden rok od zvolení nového otce generála
13.2.2017 P. Adolfo Nicolás se vrací na Filipíny



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka sv. Ondřeje Boboly

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil