Články / Aktuality Dnes je 14. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Po stopách sv. Faustyny s otcem Františkem Líznou

Neděle, 24.1.2016
Hradec Králové. Při příležitosti probíhajícího Roku milosrdenství pořádá Diecézní centrum pro seniory královéhradecké diecéze zájezd do Polska, Litvy, Lotyšska, Estonska a Ruska. Účastníky bude doprovázet jezuitský kněz a zkušený poutník František Lízna.


Zájezd do Polska, Litvy, Lotyšska, Estonska a Ruska, určený pro seniory, ale i další zájemce, se bude konat ve dnech 8. až 14. června. Účastníci během něj zavítají na místa spojená s životem a působením sv. Faustyny Kowalské a navštíví také hlavní města a křesťanská místa Pobaltí.

Na začátku cesty se krátce zastaví v polských Lagiewnikách, kde v klášteře Matky Božího Milosrdenství ve třicátých letech 20. století žila sestra Faustyna a kde jsou také uloženy její ostatky. V Litvě je čeká např. prohlídka dalšího místa Faustynina působení ˗ Vilniusu s kaplí Panny Marie v Ostré Bramě, kde byl vysvěcen obraz Božího Milosrdenství, a dominikánského kostela, kde je uchovávána originální kresba tohoto obrazu.

V Litvě účastníci dále navštíví např. nejvýznamnější poutní místo v Pobaltí – Šiluvu s obrazem Boží Matky, či Vrch křížů, který v roce 1993 navštívil i Svatý otec Jan Pavel II. Dále se přesunou do Lotyšska a Estonska, kde si prohlédnout nejvýznamnější památky metropolí těchto dvou pobaltských zemí, Rigy a Tallinnu. Zájezd završí cesta do Ruska s prohlídkou Petrohradu.

Účastníky bude duchovně doprovázet jezuitský kněz a zkušený poutník František Lízna; součástí programu bude každodenní mše svatá.

Přihlášky a info: Diecézní centrum pro seniory, Velké nám. 32, 500 03 Hradec Králové, telefon: 495 063 661, mobil: 737 215 328, email: dcs(zavináč)bihk.cz.


Podrobný program zájezdu a další informace naleznete ZDE.

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
14.11.2018 O duchovním životě manželů bude hovořit jezuita P. František Lízna
31.5.2018 Galerie elity národa o P. Františku Líznovi
18.11.2017 Jezuita František Lízna laureátem Ceny Paměti národa
12.11.2017 František Lízna převezme Cenu Paměti národa
24.2.2017 Duchovně odpočinkový pobyt s P. Františkem Líznou



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil