Články / Aktuality Dnes je 22. 10. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Po stopách sv. Faustyny s otcem Františkem Líznou

Neděle, 24.1.2016
Hradec Králové. Při příležitosti probíhajícího Roku milosrdenství pořádá Diecézní centrum pro seniory královéhradecké diecéze zájezd do Polska, Litvy, Lotyšska, Estonska a Ruska. Účastníky bude doprovázet jezuitský kněz a zkušený poutník František Lízna.


Zájezd do Polska, Litvy, Lotyšska, Estonska a Ruska, určený pro seniory, ale i další zájemce, se bude konat ve dnech 8. až 14. června. Účastníci během něj zavítají na místa spojená s životem a působením sv. Faustyny Kowalské a navštíví také hlavní města a křesťanská místa Pobaltí.

Na začátku cesty se krátce zastaví v polských Lagiewnikách, kde v klášteře Matky Božího Milosrdenství ve třicátých letech 20. století žila sestra Faustyna a kde jsou také uloženy její ostatky. V Litvě je čeká např. prohlídka dalšího místa Faustynina působení ˗ Vilniusu s kaplí Panny Marie v Ostré Bramě, kde byl vysvěcen obraz Božího Milosrdenství, a dominikánského kostela, kde je uchovávána originální kresba tohoto obrazu.

V Litvě účastníci dále navštíví např. nejvýznamnější poutní místo v Pobaltí – Šiluvu s obrazem Boží Matky, či Vrch křížů, který v roce 1993 navštívil i Svatý otec Jan Pavel II. Dále se přesunou do Lotyšska a Estonska, kde si prohlédnout nejvýznamnější památky metropolí těchto dvou pobaltských zemí, Rigy a Tallinnu. Zájezd završí cesta do Ruska s prohlídkou Petrohradu.

Účastníky bude duchovně doprovázet jezuitský kněz a zkušený poutník František Lízna; součástí programu bude každodenní mše svatá.

Přihlášky a info: Diecézní centrum pro seniory, Velké nám. 32, 500 03 Hradec Králové, telefon: 495 063 661, mobil: 737 215 328, email: dcs(zavináč)bihk.cz.


Podrobný program zájezdu a další informace naleznete ZDE.

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
14.11.2018 O duchovním životě manželů bude hovořit jezuita P. František Lízna
31.5.2018 Galerie elity národa o P. Františku Líznovi
18.11.2017 Jezuita František Lízna laureátem Ceny Paměti národa
12.11.2017 František Lízna převezme Cenu Paměti národa
24.2.2017 Duchovně odpočinkový pobyt s P. Františkem Líznou



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za společně sdílené poslání
Modleme se, aby si církev nadále všestranně osvojovala synodální způsob života vyznačující se společnou odpovědností za růst spolupráce, jednoty a poslání sdíleného mezi kněžími, řeholníky a laiky.

Národní úmysl
Za synodu o synodalitě
Modleme se, aby setkání synody v Římě prospělo církvi po celé planetě.

více »

Nejbližší akce

Tomáš mezi námi


více »

Nejbližší duchovní akce

Kněžské exercicie


Kněžské exercicie


Duchovní obnova pro manžele


Kněžské exercicie


více »

JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil