Články / Aktuality Dnes je 22. 10. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

V Praze bude přednášet jezuitský psycholog Hans Zollner

Středa, 27.1.2016
Praha. V polovině února navštíví českou metropoli německý jezuita, prorektor Papežské gregoriánské univerzity v Římě a člen Papežské komise pro ochranu nezletilých Hans Zollner. Pro pedagogy, pastorační asistenty, katechety a další zájemce povede seminář o sexuálním zneužívání dětí.


Vzdělávací seminář nazvaný „Sexuální zneužívání – oběti a agresoři“ se uskuteční v sobotu 13. února v pražské Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského. Přednášející, děkan Institutu psychologie na Gregoriánské univerzitě v Římě a prorektor této papežské univerzity, se ve svých promluvách zaměří mimo jiné na včasné rozpoznání příznaků zneužití u dítěte a na to, jak s tímto dítětem pracovat; na rozpoznání potencionálního agresora během studia a formace a na to, jak pracovat s agresorem a tak se vyvarovat recidivy. Představí také vícejazyčné e-learningové programy s tematikou sexuálního zneužívání dětí.

Vzdělávací den se bude konat od 9,00 do 18,00 hodin v přednáškové aule Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze (Vlašská ulice 36). Určen je především pro dětské psychology, duchovní, formátory, katechety, lékaře, pedagogy, pastorační asistenty, psychoterapeuty, vedoucí dětských táborů, vychovatele či sociální pracovníky.

Seminář pořádá edukační a formační centrum Boromeum, působící při Nemocnici Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze. Cena za seminář je 850 Kč/950 Kč. Zájemci se mohou přihlašovat přes tento registrační formulář (označení kurzu: B0116).

Profesor Hans Zollner vystudoval vedle filozofie a teologie rovněž psychologii a psychoterapii. Na Institutu psychologie Papežské gregoriánské univerzity v Římě vyučuje od roku 2003. Roku 2010 se stal děkanem Institutu a prorektorem univerzity. Od března 2014 patří mezi členy Papežské komise pro ochranu nezletilých, kterou jako svůj poradní orgán ustanovil papež František v prosinci 2013. Je rovněž předsedou Centra na ochranu dětí (Centre for Child Protection), jež bylo při Gregoriánské univerzitě otevřeno v polovině února loňského roku. Centrum vytváří mezinárodní e-learningové programy zaměřené na prevenci sexuálního zneužívání dětí a nabízí také nový studijní program zaměřený na ochranu nezletilých. V letech 2010–2012 byl Zollner rovněž členem vědecké pracovní skupiny německé federální vlády „Kulatý stůl o zneužívání dětí“.


Pozvánka na seminář ke stažení ZDE.
Foto: CNA

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
3.3.2021 Jezuitský týden v Remeši
3.12.2018 Slovenský biblista P. Peter Dubovský SJ bude přednášet v Praze
28.11.2018 Konference o církevních osobnostech v historii Československa
26.11.2018 Konference o cyrilometodějské tradici se uskuteční ve Starém Městě
19.11.2018 V Olomouci proběhne III. konference o evangelizaci



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za společně sdílené poslání
Modleme se, aby si církev nadále všestranně osvojovala synodální způsob života vyznačující se společnou odpovědností za růst spolupráce, jednoty a poslání sdíleného mezi kněžími, řeholníky a laiky.

Národní úmysl
Za synodu o synodalitě
Modleme se, aby setkání synody v Římě prospělo církvi po celé planetě.

více »

Nejbližší akce

Tomáš mezi námi


více »

Nejbližší duchovní akce

Kněžské exercicie


Kněžské exercicie


Duchovní obnova pro manžele


Kněžské exercicie


více »

JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil