Články / Aktuality Dnes je 15. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

V Olomouci se otevírá nový kurz duchovního doprovázení

Pátek, 27.5.2016
Olomouc. V následujícím akademickém roce 2016/2017 připravuje Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci v rámci nabídky celoživotního vzdělávání nový zájmový kurz věnovaný duchovnímu doprovázení. Jedním z přednášejících bude zkušený exercitátor a duchovní doprovázející František Hylmar SJ. Zájemci se na kurz mohou přihlašovat do 16. července 2016.


Kurz bude tvořit pět setkání, která se uskuteční během podzimu 2016 a jara 2017. Při kratších, dvoudenních, setkáních v září a listopadu letošního roku se účastníci kurzu budou věnovat teoretickým základům duchovního doprovázení, blíže se seznámí například s modlitbou zpytování svědomí (examen), s rozlišováním vnitřních hnutí či se základními podmínkami pro vedení duchovního rozhovoru a zastaví se také u obrazů Boha a souvislostí mezi christologií a spiritualitou.

Druhá, praktická, část se uskuteční během tří prodloužených víkendů v lednu, březnu a květnu příštího roku. Účastníci se během ní budou věnovat mimo jiné nácvikům vlastních rozhovorů, po kterých bude následovat reflexe a evaluace, a prakticky se seznámí s různými formami křesťanské modlitby.

Kurz povede čtyřčlenný tým, který se službě duchovního doprovázení a přípravě na něj věnuje již dlouhodobě a touto cestou může své znalosti i zkušenosti předat většímu množství zájemců. Tým tvoří sr. Veronika Řeháková SDJ a sr. Klára Maliňáková SDJ ze společenství Sester Dítěte Ježíše, P. Daniel Bořkovec ISch z schönstattského hnutí a P. František Hylmar SJ z Tovaryšstva Ježíšova.

Kurz je určen řeholníkům, kněžím a laikům, kteří se v oblasti duchovního doprovázení již angažují, anebo se na tuto službu připravují. Zájemci se na něj mohou hlásit do 15. července 2016. Přihlašování se uskutečňuje přes Portál CŽV (v záložce Nově otevřené kurzy je třeba najít Kurz duchovního doprovázení, poté kliknout na Termíny --> Přihlásit --> Vytvořit účet).


Další informace o kurzu naleznete na plakátku, který je se stažení ZDE .
Foto: Jesuit.org.uk.

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
15.2.2024 Delegáti pro spiritualitu se setkali v Salamance
18.1.2024 Ignác – hledač Boha
28.12.2023 Víkendové duchovní cvičení „Examen“
27.12.2023 Opětovat lásku za lásku
13.11.2023 Ke komunitnímu rozlišování: několik praktických rad



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil