Články / Aktuality Dnes je 15. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

S Józefem Augustynem o zápasu o každodenní modlitbu

Úterý, 24.10.2017
Praha. Ve dnech 10. až 11. listopadu pořádá Pastorační středisko pražského arcibiskupství tradiční každoroční rekolekce s polským jezuitou, psychologem a zkušeným duchovním rádcem Józefem Augustynem. Jejich téma tentokrát zní „Zápas o každodenní modlitbu v běhu životních radostí a starostí na základě nejkrásnějších textů Evagria Pontského“. Zájemci se mohou přihlašovat do 3. listopadu.


Kromě přednášek nabídnou již tradiční podzimní pražské rekolekce s polským jezuitou Józefem Augustynem také možnost osobní modlitby před Nejsvětější svátostí i příležitost ke svátosti smíření či duchovnímu rozhovoru s knězem. Program se bude konat v Pastoračním středisku pražského arcibiskupství (kostel sv. Vojtěcha, Kolejní 4, Praha 6). Zahájen bude v pátek 10. listopadu od 18:00 registrací a v 18:30 slavením eucharistie. Překlad do češtiny bude zajištěn.

Zájemci o rekolekční setkání se mohou přihlašovat nejpozději do 3. listopadu prostřednictvím webového formuláře nebo na adrese Pastoračního střediska (Thákurova 3, 160 00 Praha 6). Podrobnější informace obdrží po zaslání přihlášky. Účastnický poplatek činí 250 Kč. V ceně je občerstvení a uhrazení nákladů pro přednášejícího a překladatele. Ubytování v Praze organizátoři setkání nezajišťují.

P. Józef Augustyn SJ je polský jezuita, psycholog, zkušený duchovní rádce a autor mnoha knih věnovaných duchovnímu růstu a nabízejících rady a vedení v různých životních situacích. Narodil se 21. března 1950 v polských Ołpinách. Roku 1965 vstoupil do Tovaryšstva Ježíšova. V letech 1970–1973 absolvoval studium filozofie v Krakově, v letech 1973–1976 studium teologie a katechetiky ve Varšavě a v letech 1981–1982 studium spirituální teologie na Gregoriánské univerzitě v Římě. Doktorát získal v roce 1994. Kněžské svěcení přijal v roce 1976, po vysvěcení působil v pastoraci a v letech 1982–1983 jako redaktor Vatikánského rozhlasu. V letech 1983–1984 pobýval v rekolekčních střediscích ve Francii a Belgii. Od roku 1984 působí v rekolekčním domě v Čenstochové. Je šéfredaktorem čtvrtletníku Duchovní život. Přednáší na Vysoké škole filozoficko-pedagogické v Krakově, kde také žije. Řada jeho knih byla přeložena i do češtiny. Do České republiky přijíždí pravidelně vést rekolekce.


Zdroj: APHA.

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
29.10.2019 Rekolekce s P. Józefem Augustynem SJ na téma eucharistie
21.11.2018 Rekolekce s jezuitou P. Józefem Augustynem se uskuteční v Praze
19.11.2018 Intimita a svoboda – setkání s Ježíšem
6.4.2018 Autogramiáda jezuity P. Józefa Augustyna v brněnském nakladatelství Cesta
4.4.2018 Příprava na svátost smíření



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil