Články / Aktuality Dnes je 18. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Jezuité se připojili k projektu Vánoce dál

Pátek, 15.12.2017
Praha. Farnost při kostele sv. Ignáce se zapojila do projektu „Vánoce dál“, který organizuje sociální odbor péče o dítě úřadu městské části. Jeho cílem je, aby se i děti ze sociálně slabších rodin mohly radovat z vysněných dárků pod stromečkem.


Tento projekt se již několik roků osvědčuje ve více farnostech. Věřící z jezuitské farnosti si mohli v průběhu 1. až 3. neděle adventní vybrat v sakristii ze soupisu třiceti dárků a nejpozději 17. prosince 2017 je přinést. Seznam s křestními jmény dětí, uvedením věku a pojmenování dárku dodali sociální pracovníci městské části. Jejich úkolem bylo vytipovat potřebné rodiny, které se pohybují na životním minimu, a zjistit požadované dárky. Seznam se záhy zaplnil jmény těch, kdo se rozhodli vybranou věc pořídit. Na určeném místě se začaly objevovat kočárky pro panenku, zvířátka na kolečkách a autíčka pro nejmenší, ale i stavebnice, dětská encyklopedie či oblečení, až po kosmetiku pro dorůstající slečny. Leckdy bylo možné rozlišit přání samotných dětí od věcné úvahy rodičů. Po určeném datu odpovědní pracovníci převzali nezabalené dárky s napsaným jménem dítěte. V nejbližích dnech je anonymně předají rodičům dětí.

Projekt vyšel od „Spolku co uvízli“, který sdružuje ty, kdo jsou ochotni pomoci, i ty, kdo pomoc potřebují. „Našim členům bez střechy nad hlavou, jež mají dobrou vůli pracovat na tom, aby na ulici žít nemuseli, se snažíme pomoci zařadit se do normálního života nebo alespoň zabránit ještě většímu zhoršení jejich životní situace,“ uvádí se na oficiálních stránkách spolku.


Foto: Ivan Dobrovolský

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
3.8.2023 Ze slavnosti svatého Ignáce v pražském jezuitském kostele
7.6.2023 Program Noci kostelů na dvoře jezuitské rezidence
16.4.2023 Jak se modlit s Písmem svatým
2.3.2023 Pomoc Ukrajině v aktuální situaci
27.12.2022 Poutní slavnost v pražském kostele svatého Štěpána



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil