Články / Aktuality Dnes je 14. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Mladí lidé budou s řeholníky diskutovat o povolání

Čtvrtek, 1.2.2018
Praha. Mladí lidé, kteří rozlišují povolání a uvažují i o řeholním životě, budou mít v úterý 6. února večer již potřetí příležitost osobně se setkat a otevřeně diskutovat se členy nejrůznějších řeholních řádů a kongregací. Jedinečné setkání tentokrát nese název Jsme odvážní (?) a hostit ho bude františkánský klášter v centru české metropole. Hlavním hostem večera bude jezuita František Hylmar, který se zamyslí nad tím, jak a jestli vůbec se dá Boží volání poznat.


„Zveme mladé lidí, kteří cítí nějaké vnitřní zachvění, když slyší o zasvěceném životě. Ať to zachvění neodhánějí a ať se přijdou podívat. Budou moci vnímat atmosféru a naslouchat Božímu hlasu ve svém srdci,“ vybízí mladé lidi jezuitský kněz a zkušený duchovní doprovázející František Hylmar, který na úvod setkání pronese krátký impulz na téma „Jak se pozná povolání? A dá se vůbec poznat?“. „Jde o to, aby nás zbytečně netrápily obavy, že si jen něco vymýšlíme, a abychom při hledání své životní cesty měli víc světla a jistoty,“ objasňuje přednášející a dodává: „Pojďte a uvidíte.“

Setkání zahájí v 18.00 hodin mše svatá v kostele Panny Marie Sněžné, která je otevřena všem zájemcům. Program bude pokračovat od 19.15 hodin ve františkánském refektáři. Po úvodním slově otce Hylmara bude pro účastníky v ambitech kláštera připraveno malé občerstvení, při kterém si budou moci neformálně pohovořit s přítomnými zasvěcenými osobami. Pak bude následovat diskuze s mottem „Až na dřeň“, během které budou mít mladí lidé možnost vyslechnout si svědectví řeholníků a řeholnic o jejich způsobu života a spontánně jim klást otázky na nejrůznější témata. Dotazy je možné zasílat i předem přes webový formulář. Celý večer završí moderovaná adorace, která vedle tiché modlitby a možnosti spočinutí před Pánem nabídne i příležitost ke svátosti smíření či k duchovnímu rozhovoru.

Jedinečné setkání řeholníků a řeholnic z řádů a kongregací s nejrůznější spiritualitou s mladých lidmi, kteří se chtějí zamýšlet nad tím, co Bůh působí v životech těch, kdo se mu zcela vydali, a diskutovat nad tématem hledání životní cesty, připravuje tým pro pastoraci povolání pražské arcidiecéze ve spolupráci s pražským Arcidiecézním centrem mládeže. V české metropoli se uskuteční již potřetí. V prosinci roku 2015 cyklus zahájilo setkání nazvané „Jsme normální (?)", které se konalo v prostorách augustiniánského kláštera u sv. Tomáše. Podruhé se řeholníci a mladí lidé mohli potkat koncem ledna roku 2017 ve františkánském klášteře při setkání s názvem „Jsme Boží (?)“.


Bližší informace o projektu naleznete ve facebookové skupině Jsme Boží?.

Plakátek ke stažení ZDE.

Foto: Bernard Ondřej Mléčka, OFM.

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
6.5.2024 Víkend pro zájemce o jezuitský řád
18.4.2024 Nekonečné Velikonoce
17.4.2024 Jezuitské povolání: výzva k tomu, co je „více“
4.12.2023 Setkání mluvčích řeholních kongregací
9.11.2023 Evropské noviciáty Tovaryšstva Ježíšova přijaly nové členy



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil