Články / Aktuality Dnes je 17. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Autogramiáda jezuity P. Józefa Augustyna v brněnském nakladatelství Cesta

Pátek, 6.4.2018
Brno. V neděli 8. dubna v prodejně na Rašínově ulici pořádá nakladatelství Cesta autogramiádu knih polského kněze P. Józefa Augustyna. Předcházet jí bude v 9.30 hodin mše svatá v kostele svatého Jakuba, kde bude otec Augustyn koncelebrovat a kázat.


P. Józef Augustyn SJ je polský kněz, psycholog, zkušený duchovní rádce a autor mnoha knih zabývajících se duchovním růstem, radami a vedením v různých životních situacích. Narodil se 21. března 1950 v polských Ołpinách. Roku 1965 vstoupil do Tovaryšstva Ježíšova. V letech 1970 až 1973 absolvoval studium filozofie v Krakově, v letech 1973 až 1976 studium teologie a katechetiky ve Varšavě a v letech 1981 až 1982 spirituální teologie na Gregoriánské univerzitě v Římě. Doktorát získal v roce 1994. Kněžské svěcení přijal v roce 1976, po vysvěcení působil v pastoraci a v letech 1982 až 1983 jako redaktor Vatikánského rozhlasu. Od roku 1983 do roku 1984 pobýval v rekolekčních střediscích ve Francii a Belgii. Od roku 1984 působí v rekolekčních domech v Čenstochové. Již řadu let je činný jako animátor ignaciánských exercicií, je konzultantem Komise pro výchovu Polské biskupské konference a poradcem polského ministra školství. Je šéfredaktorem čtvrtletníku Duchovní život a přednáší na Vysoké škole filozoficko-pedagogické v Krakově, kde zároveň i žije. Řada jeho knih byla přeložena i do češtiny. Do České republiky přijíždí pravidelně, aby zde vedl rekolekce a besedy o svých knihách.

Nakladatelství Cesta již vydalo několik titulů P. Augustyna. Nyní připravuje knihu s názvem „Intimita a svoboda – setkání s Ježíšem“. Při autogramiádě v knihkupectví poskytuje desetiprocentní slevu na své tituly.

V průběhu bohoslužby v kostele svatého Jakuba i při setkání v knihkupectví Cesta bude přítomen tlumočník.


Zdroj: Nakladatelství Cesta.
Foto: Archiv.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
29.10.2019 Rekolekce s P. Józefem Augustynem SJ na téma eucharistie
21.11.2018 Rekolekce s jezuitou P. Józefem Augustynem se uskuteční v Praze
19.11.2018 Intimita a svoboda – setkání s Ježíšem
4.4.2018 Příprava na svátost smíření
23.1.2018 O lásce a manželství, o ublížení a odpuštění



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka sv. Ondřeje Boboly

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil