Články / Aktuality Dnes je 14. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Týden modliteb za kněžská a řeholní povolání

Pondělí, 16.4.2018
Čtvrtá neděle velikonoční, která letos připadá na 22. duben, se nazývá Nedělí Dobrého Pastýře. V úryvku z Janova evangelia totiž uslyšíme, jak Ježíš Kristus sám sebe přirovnává k dobrému pastýři. Tento den a celý předcházející týden se církev se zvláštní naléhavostí modlí za nová povolání ke kněžství a řeholnímu životu. Tovaryšstvo Ježíšovo tento úmysl pravidelně zahrnuje do svých modliteb a mší svatých, v těchto dnech však ještě intenzivněji.


Velehradští jezuité nabídli věřícím v kostelích, které spravují, text modlitby za povolání od papeže Benedikta XVI. Vyzvali je, aby se ji v tomto týdnu modlili. Sami jdou v komunitě příkladem, když ji zařadili do společných modliteb před polednem.

Studentská bohoslužba v kostele Panny Marie Sněžné v Olomouci ve středu 18. dubna bude zacílena na duchovní povolání, rovněž přednáška 21. dubna na Cyrilometodějské teologické fakultě. Téma povolání ke kněžství, řeholnímu životu či speciálně do Tovaryšstva Ježíšova budou otcové zapojovat do všech aktivit tohoto týdne: do setkání s mladými v Krkonoších 22. až 24. dubna, do korespondence i duchovního doprovázení, ve kterých se objevují související otázky. Zásadním příspěvkem je setkání všech akademických obcí Studentský Velehrad.

V Brně bude studentskou mši svatou ve středu 18. dubna sloužit otec biskup Pavel Konzbul za duchovní povolání. Předcházet jí bude tematicky zaměřená adorace a následovat bude beseda s otcem biskupem a přítomnými kněžími a řeholníky. Přímluvy za duchovní povolání budou zaznívat ve mších svatých celý týden, odpovídající myšlenky se objeví v kázáních.

V Praze v kostele svatého Ignáce se mohou věřící v neděli 22. dubna od 15. do 17. hodin zapojit do tiché adorace, kterou iniciovaly sestry ze Společnosti sester Ježíšových. Ve mších svatých zaznívají tematické přímluvy a na nástěnce je k dispozici poselství svatého otce Františka k tomuto dni.


List Svatého otce Františka k 55. světovému dni modliteb za povolání naleznete ZDE.
Foto: Archiv.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
6.5.2024 Víkend pro zájemce o jezuitský řád
18.4.2024 Nekonečné Velikonoce
17.4.2024 Jezuitské povolání: výzva k tomu, co je „více“
4.12.2023 Setkání mluvčích řeholních kongregací
9.11.2023 Evropské noviciáty Tovaryšstva Ježíšova přijaly nové členy



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil