Články / Aktuality Dnes je 17. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Další kurz duchovního doprovázení je připraven

Sobota, 8.9.2018
Olomouc. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci pod záštitou děkana Petera Tavela pořádá v akademickém roce 2018/2019 další kurz duchovního doprovázení. Teoretická část proběhne ve třech blocích v budově fakulty v Olomouci, praktická část v Duchovním centru Vranov u Brna rovněž ve třech blocích.


Zájmový kurz duchovního doprovázení je zařazen do systému celoživotního vzdělávání. Jeho vedením je pověřeno pět lektorů. Jezuitští kněží František Hylmar a Jan Regner se dlouhodobě věnují dávání ignaciánských duchovních cvičení a duchovnímu doprovázení. Sestra Veronika Řeháková ze společenství Sester Dítěte Ježíše se angažuje v pastoraci vysokoškoláků a v duchovním doprovázení. Sestra Klára Maliňáková z téhož společenství se věnuje psychoterapii a také duchovnímu doprovázení. P. Daniel Bořkovec z schönstattského hnutí je spirituálem církevního domova mládeže a duchovním doprovázejícím.

Teoretická část kurzu probíhá v budově teologické fakulty v Olomouci, Univerzitní 22, vždy v pátek a v sobotu v těchto termínech: 28. až 29. září, 26. až 27. října a 7. až 8. prosince. Praktická část se uskuteční v Duchovním centru Vranov u Brna ve třech termínech od čtvrtku do soboty, popř. neděle: 24. až 26. ledna, 28. až 31. března a 16. až 18. května.

Teoretická část zahrnuje přednášky a praktické ukázky, které vypovídají o podmínkách duchovního rozhovoru, o zpytování svědomí v širším kontextu modlitby. S tím souvisí vyhodnocování vlastních vnitřních hnutí. Nabízí zdravé chápání lidské přirozenosti včetně rozdílů mužské a ženské spirituality a uvedení do modlitby jako podstatného prvku duchovního život s pohledem na chápání Boha. Poodhalí řešení nejčastějších problémů v modlitbě.

Praktická část se zabývá duchovním doprovázením a jeho vztahovými souvislostmi včetně praktického nácviku rozhovorů. Věnuje se supervizi, různým formám modlitby. Součástí je práce ve skupině i osobní rozhovory.

Na obě části je nutné se přihlásit (teoretická část do 25. září, praktická část do 25. října) a jsou zpoplatněny.


Další informace o kurzu naleznete ZDE.
Pro přijetí do praktické části je třeba vyplnit tuto přihlášku.

Zdroj: CMTF UP Olomouc.
Foto: Archiv.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
15.2.2024 Delegáti pro spiritualitu se setkali v Salamance
18.1.2024 Ignác – hledač Boha
28.12.2023 Víkendové duchovní cvičení „Examen“
27.12.2023 Opětovat lásku za lásku
13.11.2023 Ke komunitnímu rozlišování: několik praktických rad



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka sv. Ondřeje Boboly

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil