Články / Aktuality Dnes je 19. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Pouť za povolání do Tovaryšstva Ježíšova

Středa, 29.5.2019
Ružomberok. V sobotu 25. června se uskutečnila pouť za povolání do Tovaryšstva Ježíšova. Uspořádali ji slovenští jezuité v kapli Panny Marie Sněžné v Trlenské dolině u Ružomberka. Zúčastnili se i čeští a polští jezuité.


Pouť začala mší svatou v kapli Panny Marie v 9.30 hodin. Přítomné srdečně přivítal slovenský provinciál P. Rudolf Uher. P. Petr Havlíček z české provincie přijal pozvání, aby byl hlavním celebrantem a kazatelem. V promluvě se zamýšlel nad rovnováhou plného spolehnutí se na Pána a vlastní iniciativou ve spojení s darem svobody.

Po následném drobném občerstvení byl dán prostor P. Jakubu Garčárovi ze slovenské provincie, který si připravil prezentaci na téma "Ignaciánská inspirace pro pastoraci povolání". Hlavní myšlenky, které se týkaly osobního přístupu k potenciálním zájemcům, rozlišování hnutí, hledání Božích znamení a doprovázení v tomto procesu, byly námětem následné diskuze.

Další čas strávili jezuité před Nejsvětější svátostí. Adorace byla inspirována slovy bývalého generála Tovaryšstva P. Pedra Arrupeho: „Prosím, poznávejte Krista. On je největší ideál pro jezuitu. Celý náš život se zakládá na jedné věci: na osobní lásce ke Kristu. Musíme ji mít a být přesvědčeni, že Kristus je i dnes živý, je na nebesích, v Nejsvětější eucharistii a žije i v našich srdcích. Živý Kristus, který je milující přítel, který za nás zemřel, posílá nás a učí nás.“ Po svátostném požehnání a polední modlitbě breviáře přišlo na řadu pohoštění, které připravili dobrodinci z Ružomberka.


Zdroj/Foto: Slovenští jezuité.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
6.5.2024 Víkend pro zájemce o jezuitský řád
18.4.2024 Nekonečné Velikonoce
17.4.2024 Jezuitské povolání: výzva k tomu, co je „více“
4.12.2023 Setkání mluvčích řeholních kongregací
9.11.2023 Evropské noviciáty Tovaryšstva Ježíšova přijaly nové členy



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil