Články / Aktuality Dnes je 18. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Celosvětová síť modliteb s papežem slaví výročí

Čtvrtek, 27.6.2019
Řím/Hostýn. Apoštolát modlitby, dnes oficiálně nazývaný Celosvětová síť modliteb s papežem, slaví sto sedmdesáté páté výročí vzniku. Při té příležitosti se ve dnech 28. až 30. června tým olomouckého Centra Aletti s některými přáteli zúčastní pouti za duchovní povolání do Říma. Součástí programu bude audience u Svatého otce Františka. Paralelně se v pátek 28. června uskuteční pouť příznivců této modlitební sítě na Hostýn, kde bude mši svatou v bazilice v 10.15 hodin slavit P. Miroslav Herold SJ.


Apoštolát modlitby nabízí jednoduchý způsob, jak ovlivňovat prosazování dobra a potlačování zla v Božím království na zemi. Modlitba je důležitá a účinná. Členové se denně modlí obětní modlitbu Apoštolátu, vkládají do ní všechno, co je jim na světě drahé, a přidávají k tomu modlitby a práce, radosti a bolesti celého dne. Spojují vše s obětí, kterou Kristus přináší Otci, a tím vše nabývá na hodnotě.

Nevede se evidence o počtu lidí, kteří se do Apoštolátu modlitby zapojují, odhaduje se však, že je jich na celém světě asi padesát až sedmdesát milionů v devadesáti osmi zemích.

Apoštolát modlitby šíří od roku 1844 Tovaryšstvo Ježíšovo. Od konce 19. století se modlitba společná pro věřící na celém světě každý měsíc řídila všeobecným úmyslem, ke kterému od roku 1929 přibyl také úmysl evangelizační. Od roku 2017 je pro každý měsíc předem zveřejňován pouze jediný úmysl pro univerzální církev, střídavě po měsíci všeobecný a evangelizační. Druhý úmysl je průběžně vypracováván římským ústředím Apoštolátu modlitby "na poslední chvíli" z podnětu papeže Františka s ohledem na aktuální události, které rok přináší.

Papež František na konci března 2018 ustanovil Celosvětovou síť modlitby papežským dílem a schválil její nové stanovy. Mezinárodním ředitelem modlitební sítě je jezuita P. Frederic Fornos. V naší zemi koordinuje tuto aktivitu P. Pavel Ambros SJ. Každý měsíc se můžeme inspirovat jeho úvahami nad úmysly papeže Františka.


Zdroj: Apoštolát modlitby.
Foto: Archiv.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
30.4.2024 Úmysly Celosvětové sítě modlitby s papežem na květen
30.4.2024 Odčinit, co odčinit nelze?
19.4.2024 Naléhavý úmysl Celosvětové sítě modlitby s papežem
3.4.2024 Úmysly Celosvětové sítě modlitby s papežem na duben
5.3.2024 Naléhavý úmysl Celosvětové sítě modlitby s papežem



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil