Články / Aktuality Dnes je 13. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Slavnost svatého Ignáce přivedla papeže Františka za jezuity na generální kurii

Čtvrtek, 11.7.2019
Řím. V neděli 7. července Svatý otec soukromě navštívil spolubratry na generální kurii, která se nachází nedaleko Svatopetrského náměstí, a poobědval s nimi.


Je zvykem, že papež František v blízkosti slavnosti svatého Ignáce, zakladatele Tovaryšstva Ježíšova, která připadá na 31. červenec, zavítá do jezuitské komunity na generální kurii. Letošní návštěva se uskutečnila v předstihu, protože P. Arturo Sosa, generální představený Tovaryšstva, bude druhou polovinu července a začátek srpna trávit v jezuitských provinciích v Koreji, Číně a Japonsku.

Jezuité hledají stále nové cesty, jak lidem zprostředkovat ducha svého zakladatele svatého Ignáce. Italské Centrum ignaciánské spirituality se rozhodlo využít videozáznamu. Je to další možnost udělat zkušenost s touto duchovní cestou pro ty, kteří ji dosud neznají. Tvůrci se zaměřili za zdůraznění „žízně po Bohu“, která se dotýká nás všech, dokonce i těch, kteří se cítí vzdáleni od církve.

Cílem díla je „následovat tuto žízeň jako začátek cesty k míru srdce a klidnějšímu život, který jde nad rámec chaosu, který zažíváme během našich hektických dnů,“ vysvětluje ředitel centra P. Renato Colizzi.

Každoročně více než tisíc lidí - laiků a řeholníků i diecézních kněží - koná duchovní cvičení v různých formách: v exercičních domech, osobně vedených, v běžném životě, ve fázích i plná měsíční ignaciánská cvičení. „Naší touhou,“ podtrhuje P. Colizzi, „je oslovit ty, kteří jsou vzdálení, dokonce i prostřednictvím nových komunikačních prostředků.“ Společnost Kaleidon a jezuitská provincie střední Evropy vytvořily krátké video v italštině a angličtině. Naleznete je ZDE.


Zdroj: RaVat. Jezuité v Evropě.
Foto: RaVat.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
10.1.2024 Chvilka nad Fiducia supplicans
25.10.2023 Směrem k církvi, která se modlí, je pokorná a naslouchá
23.10.2023 Pro naši hlubší účast na synodě ještě není pozdě
19.10.2023 Synodální církev od nejstarších křesťanských komunit až po současnost
11.10.2023 Duchovní cvičení před zahájením synody



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil