Články / Aktuality Dnes je 13. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Vysokoškoláci zahajují nový akademický rok

Úterý, 24.9.2019
Olomouc/Brno/Praha. Zahajovací mše svatá pro vysokoškolské studenty bude v olomouckém kostele Panny Marie Sněžné ve středu 25. září od 19 hodin. Příprava k přijetí iniciačních svátostí se rozběhne od úterý 1. října. Tento den od 18 hodin bude bohoslužbou zahájen nový semestr v pražském kostele Nejsvětějšího Salvátora a v brněnské katedrále svatých Petra a Pavla od 19 hodin. Ve středu 2. října od 19 hodin začínají slavnostní mší svatou také studenti v pražském kostele svatého Ignáce.


Tovaryšstvo Ježíšovo se podílí na pastoraci vysokoškoláků v Olomouci, Brně a Praze. V nejbližších dnech bude mší svatou zahájen nový akademický rok.

V Olomouci bude zahajovací bohoslužbu celebrovat ve středu 25. září od 19 hodin apoštolský nuncius Charles Daniel Balvo. Již v úterý 1. října od 18 hodin se koná úvodní setkání k přípravě na biřmování a k Základnímu kurzu křesťanství. Příprava na biřmování proběhne formou několika víkendů na Centru Aletti a na faře v Charvátech. Moderuje ji P. Jan Regner z olomoucké jezuitské komunity.

Mši svatou na zahájení akademického roku v pražském kostele Nejsvětějšího Salvátora bude v úterý 1. října od 18 hodin slavit P. Tomáš Halík. Hudební doprovod zajistí místní Salvátorská schola. Po této bohoslužbě bude na Studentském nádvoří Klementina neformální setkání za hudebního doprovodu skupiny Mantaban. Kurz Základy víry pro zájemce o přípravu k iniciačním svátostem se otevírá v úterý 8. října 2019 v 19 hodin.

Rovněž brněnští studenti začínají mší svatou v úterý 1. října od 19 hodin, a to v katedrále svatých Petra a Pavla na Petrově. Přípravy na přijetí svátosti křtu, eucharistie nebo biřmování se rozbíhají od 14. října 2019 na Studentském centru, Kozí 8 (1. patro), pod vedením sestry Františky Majerčíkové DKL, otce Ladislava Noska SJ nebo otce Pavla Kafky.

O den později, ve středu 2. října od 19 hodin, se sejdou k bohoslužbě studenti v pražském kostele svatého Ignáce z Loyoly. Hudbou doprovází schola #Rytmig. Po mši svaté je připravena seznamovací hra a občerstvení.


Zdroj: VKH Olomouc, Brno, Praha.
Foto: VKH Praha.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
23.4.2024 Studentský Velehrad začíná již za dva týdny
29.9.2022 Rozbíhá se nový akademický rok
21.9.2021 Nový akademický rok začíná
16.9.2020 Vysokoškoláci zahájí nový akademický rok
3.6.2019 Akademická farnost v Olomouci pořádá přípravy na manželství



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil