Články / V médiích Dnes je 15. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




V médiích

         A     A     A

Pořady o jezuitech v televizi Noe

Neděle, 30.3.2008
Křesťanská televize představí Adolfa Nicoláse a bude reprízovat homilii kardinála Špidlíka

Redakce Jesuit.cz

Televize Noe odvysílá v neděli 30. března ve 20.05 zpravodajský pořad Vatikánského televizního centra Octava dies. Nechybí ani malé ohlédnutí za 35. generální kongregací jezuitského řádu. ?Stát se jezuitou nebylo nikdy snadné, ale dnes je to ještě těžší?, domnívá se nový generální představený Adolfo Nicolás. V pořadu mimo jiné prozradí, co přinesla kongregace, která ho zvolila. ?Jsme si vědomi, že stojíme před náročným posláním,? dodává. Relaci Vatikánského televizního centra bude křesťanská televizní stanice dále reprízovat v pondělí 31. března v 9.15 a ve 22.35, v úterý 1. dubna ve 22.05, ve čtvrtek 3. dubna v 8.05 a ve 20.45, v pátek 4. dubna v 11.10 a v sobotu 5. dubna 45 minut po půlnoci. I tento díl bude také umístěn během pondělka po nedělní premiéře v archivu internetové TV-MIS.

Upozorňujeme také na neméně zajímavé reprízy, které v nejbližší době televize Noe uvede. Je jí například jeden z dílů dokumentárního cyklu Léta letí k andělům Otakára Schmidta, který představuje velehradského sochaře Otmara Olivu. Umělec úzce spolupracuje s jezuitským Centrem Aletti a mimo jiné vyzdobil osobní papežovu kapli Redemptoris Mater ve Vatikánu. V dokumentu Otakára Schmidta se rozhovořil i o komunistickém vězení, kde se setkal s jezuity Václavem Umlaufem nebo Františkem Líznou. Pořad se v programu televize objeví v neděli 30. března v 12.30, v pondělí 31. března v 19.20 a ve čtvrtek 3. dubna 35 minut po půlnoci.

?Primiční homilie P. Tomáše Špidlíka SJ.? Tak se nazývá repríza pořadu, která nás přenese zpět do roku 1998. Tehdy se konala primiční mše svatá novokněze P. Pavla Forgače, jejíž součástí byla i homilie tohoto slavného jezuitského kardinála a specialisty na spiritualitu křesťanského Východu (na fotografii). Nejbližší vysílání trochu netradičního filmového dokumentu jsou v neděli 30. března v 16.35, v pondělí 31. března v 8.50 a ve čtvrtek 3. dubna v 21.40.


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
2.4.2024 Výročí úmrtí kardinála Špidlíka
13.4.2023 Výročí úmrtí kardinála Tomáše Špidlíka SJ
11.11.2022 Papež František o otci Špidlíkovi
5.10.2020 Vzpomínka u sarkofágu kardinála Špidlíka
15.4.2020 Výstava o životě kardinála Tomáše Špidlíka SJ na Velehradě



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil