Články / Aktuality Dnes je 27. 7. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Deset let digitálního projektu, který nabízí modlitbu

Pátek, 23.7.2021
Španělsko. V sobotu 29. května proběhla oslava deseti let trvání digitálního projektu Španělské provincie Tovaryšstva Ježíšova „Rezandovoy“. Nabízí online modlitbu ve formátu mp3 audio s denním evangeliem liturgie katolické církve a hudbu a komentáře duchovní povahy.


Přesné datum vzniku projektu je 9. března, ale členové týmu vysvětlili, že oslavu odložili, aby se alespoň částečně mohla uskutečnit osobně. Přesto se nakonec s ohledem na pandemická omezení rozhodli pro virtuální setkání, které bylo svátkem osobností, svědectví a vzpomínek. Félix Cuadrado (Sinclair) ze Společenství křesťanského života ve Valladolidu a José Mari R. Olaizola SJ byli koordinátory projektu od samého začátku a měli na starosti vedení živého vysílání, které spojilo více než pět tisíc lidí; tento počet se znásobil díky dalším technickým možnostem.

Celé odpoledne patřilo různým setkáním, jako byla společná modlitba ve stylu Rezandovoye, ovšem s tím, že bylo možné vidět tváře těch, od kterých obvykle slyšíme pouze hlas. Byly představeny nové funkce: obnovený design webu a aplikace, která zahrnuje nové možnosti, jako je psaní poznámek k samotné modlitbě nebo mnohem intuitivnější přístup ke speciálním modlitbám a sériím. Video o těchto deseti letech umožnilo dobrovolníkům, členům týmu a uživatelům sdílet význam tohoto způsobu modlitby. Mnoho lidí chtělo pro tento den poslat zprávy. Mimo jiné i vedoucí mezinárodních týmů této virtuální modlitební sítě, která vyrostla z původní inspirace „modli se, jak jdeš“. K oslavě se chtěli připojit Angličané, Francouzi, Portugalci a Holanďané. Mnoho uživatelů z celého světa také zaslalo zprávy o své přízni k tomuto projektu. Mezi účastníky jste mohli vidět prostřednictvím videí rozmanitost lidí zapojených do projektu.

Mezi všemi poselstvími bylo velkým překvapením vystoupení papeže Františka, který si přál, aby celý tým pokračoval ve své podpoře modlitby. „Posílám pozdravy týmu „Rezandovoy,“ uvedl s vysvětlením, že se jedná o projekt Tovaryšstva Ježíšova ve Španělsku a je koordinován loyolskou komunikační skupinou. „Děkuji, pokračujte v setí, pokračujte v projektu, který dělá hodně dobrého. Modlete se, jak chodíte, je to program života,“ uzavřel papež František, než dal své požehnání a požádal lidi, aby se za něj nezapomínali modlit.

Během setkání byla také příležitost zmínit některé humorné události z těchto deseti let a vést dialog s účastníky, kteří prostřednictvím chatu kladli otázky týkající se projektu. Oslava skončila přípitkem na uplynulé i budoucí desetiletí.


Zdroj/Foto: Jesuits in Europe / Spain.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
17.6.2022 Jaký je význam a poslání časopisů Tovaryšstva Ježíšova?
15.6.2022 Papež hovoří se zástupci jezuitských časopisů
24.2.2021 Akademická farnost v Toruni
2.12.2020 Film o salvadorských mučednících
27.10.2020 Setkání delegátů jezuitských komunikací



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za nemocné, o které pečujeme v pastoraci
Modleme se, aby svátost pomazání nemocných dávala sílu samotného Pána těm, kdo ji přijímají, i jejich blízkým a aby se stále více stávala viditelným znamením milosrdenství a naděje pro všechny.

Národní úmysl
Za kněze v duchovní správě
Modleme se, aby kněží ustanovení do nových farností byli dobře přijati věřícími a plodně navázali na své předchůdce.

více »

Nejbližší akce

Poutní mše svatá v kostele svatého Ignáce z Loyoly v Praze


Koncert „Pocta svatému Ignáci“


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní obnova pro zrakově postižené a jejich příznivce


Ignaciánská duchovní cvičení


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení


více »

Kalendárium

Smrt sv. Ignáce

Památka Petra Fabera


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil