Články / Aktuality Dnes je 27. 7. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Nalaďte se na experimenty Evropského Magisu 2022

Úterý, 5.4.2022
Chorvatsko. Evropský Magis 2022 se uskuteční v Chorvatsku od 24. do 31. července. Na pestrou škálu experimentů navazuje společné setkání ve Splitu. Závěrečná mše svatá o slavnosti svatého Ignáce bude také na ukončení Ignaciánského roku. Následuje přiblížení některých experimentů.


Více než hudba (Taizé)

Tento experiment bude spojen s modlitbami, hudbou a písněmi z Taizé. Na programu budou meditace, společné reflexe biblických textů a prostor pro chvíle klidu, relaxace v přírodě a sport. Naučíte se některé písně z Taizé se sóly a také další liturgickou hudbu. Tento experiment bude veden profesionálními hudebníky. Zveme vás, abyste hledali a nacházeli Boha v hudbě, zpívané modlitbě a komunitním životě, kterým budete žít ve Splitu. Split je druhé největší město Chorvatska a největší město v regionu Dalmácie. Leží na východním pobřeží Jaderského moře a rozkládá se na centrálním poloostrově a jeho okolí.

Více než pěší turistika (Medvednica)

Chcete zažít Boží přítomnost v přírodě? Papež svatý Jan Pavel II. miloval turistiku. Někteří z proroků Starého zákona vystoupili na horu, aby se setkali s Pánem. Ježíš také šel na horu se svými nejbližšími apoštoly, aby se modlili. Vydáte se na pěší túru do Medvednické hory (Medvednica), přírodního parku nacházejícího se severně od hlavního města Chorvatska Záhřebu. Můžete očekávat, že každý den ujdete 20–25 km. Bude to patrně náročné, ale jistě také krásné. Budete moci poslouchat zpěv ptáků, vanutí větru a budete se moci dívat na les a stromy a do otevřeného prostoru mezi kopci. Pocítíte svobodu přírody a budete se dívat na její krásu a žasnout nad tímto Božím dílem. Po těchto pár dní budete žít jednoduchý život. Navštívíme ale také Záhřeb a projdete se centrem města, takže uvidíte některé tamní památky.

Tenkrát v Poljici

Poljica je oblast o rozloze 250 kilometrů čtverečních východně od Splitu a přibližně uprostřed ní je Dubrava, malá vesnice se třemi sty obyvatel, kteří dychtivě očekávají mladé lidi hledající Boha v jednoduchosti. Prostřednictvím výroby autochtonního pokrmu „soparnik“, poslechem tradičních melodií „klapa“, prohlídkou oblasti střední Poljica a pirátského Omiše se vydáte prozkoumat dědictví Poljice. Budete hledat Pána v řídce rozesetých dalmatských skalách a srdečných lidech Dubravy, na horkém kameni Mosor a v osvěžujícím modrém moři, v klidném letním poledni a v odpoledních davech.


Zdroj/Foto: magis.jesuits.eu.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
23.7.2024 Magis v indické Kérale
4.4.2024 Pozvánka na Evropský Magis 2024
4.1.2024 Prostor pro mladé v Římě
7.9.2023 Osobní zkušenosti z Magisu a Světových dnů mládeže v Portugalsku
8.8.2023 Po Lisabonu



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za nemocné, o které pečujeme v pastoraci
Modleme se, aby svátost pomazání nemocných dávala sílu samotného Pána těm, kdo ji přijímají, i jejich blízkým a aby se stále více stávala viditelným znamením milosrdenství a naděje pro všechny.

Národní úmysl
Za kněze v duchovní správě
Modleme se, aby kněží ustanovení do nových farností byli dobře přijati věřícími a plodně navázali na své předchůdce.

více »

Nejbližší akce

Poutní mše svatá v kostele svatého Ignáce z Loyoly v Praze


Koncert „Pocta svatému Ignáci“


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní obnova pro zrakově postižené a jejich příznivce


Ignaciánská duchovní cvičení


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení


více »

Kalendárium

Smrt sv. Ignáce

Památka Petra Fabera


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil