Články / Aktuality Dnes je 22. 10. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Kurz přibližuje myšlenky P. Teilharda de Chardina SJ

Středa, 7.12.2022
Portugalsko. Asociace přátel Pierra Teilharda de Chardina v Portugalsku pořádá otevřený kurz, který se zabývá myšlenkami slavného francouzského jezuity a koná se online pod vedením P. Vasca Pinta de Magalhães SJ. Jde o sérii přednášek různých specialistů prostřednictvím platformy Zoom po čtrnácti dnech během dvou akademických roků. Obsahuje dva moduly: první od listopadu 2022 do června 2023 a druhý od září 2023 do června 2024.


Kurz vychází z práce, kterou nedávno v portugalštině vydal profesor teologie Gérard Donnadieu z Centre Sèvres a Collège des Bernardins v Paříži s názvem „Teilhard de Chardin v novém zpracování, křesťanství znovuzrozené pro třetí tisíciletí“. Je to rozsáhlá iniciativa, která má mít co nejširší záběr, aby rozšířila znalosti o myšlení Teilharda de Chardina a podpořila život křesťanské víry z perspektivy, která je v souladu s inovativní a osvobozující vizí, kterou nám předkládá.

Účastníci obdrží předem materiály pro každé sezení a přístupový odkaz. Každá přednáška se bude zabývat konkrétním tématem obsaženým v práci. Účast v kurzu je bezplatná a je otevřena každému zájemci, ať už je členem asociace či nikoli.

Rozvrh kurzu obsahuje termíny jednotlivých sezení, předmět, který bude probírán, a příslušné stránky knihy, také jméno lektora.

Mezi každými dvěma teoretickými sezeními proběhne praktická část, ve které budou mít účastníci příležitost prezentovat své úvahy a pochybnosti o dříve diskutovaném tématu, čímž budou moci vytvořit obohacující výměnu názorů. Tyto praktické části bude moderovat ředitel Asociace. Všechny části kurzu budou nahrávány a příslušná videa ihned zaslána účastníkům.


Zdroj: Jesuits in Europe / Portugal.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
17.10.2024 Collegio Bellarmino slaví sedmdesát pět let existence
23.9.2024 Otec generál na zahájení akademického roku Facultés Loyola Paris
10.9.2024 Nový rektor Papežské univerzity Comillas uveden do úřadu
26.8.2024 Biolog P. Savarimuthu Ignacimuthu SJ
13.6.2024 Sto padesáté výročí Univerzity svatého Josefa v Bejrútu



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za společně sdílené poslání
Modleme se, aby si církev nadále všestranně osvojovala synodální způsob života vyznačující se společnou odpovědností za růst spolupráce, jednoty a poslání sdíleného mezi kněžími, řeholníky a laiky.

Národní úmysl
Za synodu o synodalitě
Modleme se, aby setkání synody v Římě prospělo církvi po celé planetě.

více »

Nejbližší akce

Tomáš mezi námi


více »

Nejbližší duchovní akce

Kněžské exercicie


Kněžské exercicie


Duchovní obnova pro manžele


Kněžské exercicie


více »

JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil