Články / Aktuality Dnes je 27. 7. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Ignaciánská síť mladých dospělých zahajuje svoji činnost

Pondělí, 9.1.2023
Dne 21. prosince uspořádala Ignaciánská síť mladých dospělých (Ignatian Young Adult Network) své zahajovací setkání prostřednictvím Zoomu. Sešlo se více než sto čtyřicet delegátů služby mladých dospělých, podporovatelů povolání a partnerů v poslání z Tovaryšstva Ježíšova.


Tovaryšstvo Ježíšovo má touhu podat mladým ruku a doprovázet je, připojit se k jejich dobrodružství objevování Boha v dnešní době. Jeho snem je, aby mladí lidé cítili osobní péči o každého v současném světě, který je tak často neosobní. Na podporu tohoto poslání zakládá generální představený P. Arturo Sosa SJ globální Ignaciánskou síť mladých dospělých.

Během svého poselství otec Arturo Sosa SJ všechny přivítal a vyjádřil naději, že „společně skupina dokáže přijít na to, jak může být služba mladým dospělým oživena a přeměněna. Cílem je lépe si uvědomit, jaký má Bůh sen pro svět prostřednictvím životů mladých dospělých, kteří vytvářejí budoucnost plnou naděje“. Otec generál vyzval účastníky, aby se zapojili, protože jsou privilegovanými svědky nové radosti, energie a naděje mládeže.

„Tovaryšstvo chce doprovázet mladé lidi,“ říká P. Sosa. „Ale tohle je doprovázení, které jde oběma směry. V našem poslání potřebujeme také mladé lidi. Potřebujeme jejich nápady; potřebujeme jejich energii; potřebujeme jejich smysl pro poslání; potřebujeme jejich výzvu.“

První fáze sítě je zaměřena na propojení těch, kteří již mladé dospělé doprovázejí. Proto byla zahájena řada iniciativ, jako je vytvoření globální mapy společníků, míst a zdrojů. Počínaje lednem se komunita zapojí do setkání a aktivit, které slouží ke sdílení znalostí, aby se rozvinul větší smysl pro jednotné apoštolské tělo.

Otec John Dardis SJ a laický spolupracovník Germán Muñoz podporují vytvoření globální komunity Ignatian Young Adult Network. Germán Muñoz zdůraznil důležitost přijímání nových iniciativ, výzev a diskuzí, když se pracuje na budování této globální komunity. Řekl: „Doufám, že můžeme potkat nové přátele a sdílet krásné chvíle na cestě, když společně pracujeme na podpoře mladých dospělých v jejich víře a hledání jejich povolání.“

Otec Dardis také zdůraznil důležitost budování silné globální komunity a uvedl, že díky společným kontaktům a sdíleným zkušenostem jsou schopni lépe si porozumět a vzájemně se podporovat. Vyzval všechny účastníky, aby se plně zapojili do diskuzí a předložili své jedinečné pohledy a zkušenosti.

Ignatian Young Adult Network se těší na světový Magis 2023, který se bude konat příští léto v Portugalsku. Při této příležitosti bude dána zpráva o existenci sítě samotným mladým dospělým, kteří budou s radostí přijati do skupiny aktivního společenství těch, kteří sledují společné poslání spravedlnosti a usmíření pro tento svět.


Zdroj/Foto: jesuits.global.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
23.7.2024 Magis v indické Kérale
4.4.2024 Pozvánka na Evropský Magis 2024
4.1.2024 Prostor pro mladé v Římě
7.9.2023 Osobní zkušenosti z Magisu a Světových dnů mládeže v Portugalsku
8.8.2023 Po Lisabonu



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za nemocné, o které pečujeme v pastoraci
Modleme se, aby svátost pomazání nemocných dávala sílu samotného Pána těm, kdo ji přijímají, i jejich blízkým a aby se stále více stávala viditelným znamením milosrdenství a naděje pro všechny.

Národní úmysl
Za kněze v duchovní správě
Modleme se, aby kněží ustanovení do nových farností byli dobře přijati věřícími a plodně navázali na své předchůdce.

více »

Nejbližší akce

Poutní mše svatá v kostele svatého Ignáce z Loyoly v Praze


Koncert „Pocta svatému Ignáci“


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní obnova pro zrakově postižené a jejich příznivce


Ignaciánská duchovní cvičení


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení


více »

Kalendárium

Smrt sv. Ignáce

Památka Petra Fabera


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil