Články / Aktuality Dnes je 16. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Kosteltour, Mecheche a Cagliero

Úterý, 18.11.2008
Brno. Zajímavý projekt realizuje v těchto dnech brněnské VKH. V rámci ?Kosteltour? se snaží zájemcům zprostředkovat bližší seznámení se sakrálními památkami v největším moravském městě a jeho okolí. Poslední návštěva odkryla tajemství kostela sv. Augustina na náměstí Míru. Po bohoslužbě si účastníci vyslechli přednášku manželů Jany a Jana Osolsobě o této památce.

Do kostela Nanebevzetí Panny Marie v Zábrdovicích se zájemci vydají 20. listopadu. Akci zahájí v 18 hodin mše, po které bude následovat prohlídka kostela. O týden později 27. listopadu otevře svým návštěvníkům své brány kostel Svaté Rodiny v Grohově ulici. V první polovině prosince se bude konat prohlídka baziliky na Starém Brně a kostela sv. Michala. Sakrální architekturou se bude zabývat i přednáška Karla Rechlíka z cyklu Nové tváře kostelů ?Mario Botta ? Horská kaple andělů?, která se uskuteční v úterý 18. listopadu v 18.30 v salonku na Petrově 2. Přednášku doprovodí film a diapozitivy.

Mecheche! Pod tímto názvem se skrývá tradiční oslava konce i začátku liturgického roku. Organizátoři lákají na hudbu, tanec, soutěž o nejlepší kostým, účast známých osobností na tanečním parketu a téma večera: ?Rej filmových postav?. Akce se koná 26. listopadu na Sýpce v Brně-Medlánkách od 19 hodin. Lístky lze zakoupit v předprodeji ve Studentském centru (SC) nebo na místě před zahájením.

Salesiánští dobrovolníci sdružení v organizaci ?Cagliero? představí studentům v brněnském VKH své zkušenosti z misií v Indii, Mexiku, Kongu, Zambii a Lesothu. S duchovním otcem projektu P. Jaroslavem Vracovským SDB a současnou koordinátorkou Janou Švecovou se zájemci mohli setkat v úterý 11. listopadu v podvečer v Galerii SC. Během vernisáže výstavy fotografií ?Zadarmo jsme dostali, zadarmo dávejme? se podělili o své zážitky a zkušenosti. Salesián Vracovský přiblížil osobnost Dona Bosca, zakladatele své kongregace, a vylíčil vznik salesiánských misí. Jana Švecová pak posluchačům přiblížila, jak si děti v Indii na ulici vydělávají na živobytí. Akce byla spojená s ochutnávkou pravého indického čaje.

Jako doprovodný program k výstavě, která bude otevřena do 8. prosince, se v Galerii SC vždy v úterý od 18 hodin budou konat dvě besedy s misionáři. Ivana Chatrná promluví 18. listopadu o dobrovolnictví v Kongu a 25. listopadu představí Jana Georgievová a Veronika Polívková dobrovolnictví v Mexiku. Poutavé vyprávění a promítání doplní ochutnávka specialit místní kuchyně.


Zdroj: VKH Brno

(red)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
23.4.2024 Studentský Velehrad začíná již za dva týdny
29.9.2022 Rozbíhá se nový akademický rok
21.9.2021 Nový akademický rok začíná
16.9.2020 Vysokoškoláci zahájí nový akademický rok
24.9.2019 Vysokoškoláci zahajují nový akademický rok



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil