Články / Aktuality Dnes je 22. 10. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Kurz Samuel pomáhá v prohloubení vztahu s Bohem

Čtvrtek, 1.6.2023
Olomouc. V příštím školním roce se v olomoucké arcidiecézi otvírá již počtvrté Kurz Samuel. Cílem kurzu je pomoci mladým lidem v prohloubení vztahu s Bohem a v rozlišování jejich životního povolání.


Úlohou týmu kněží a řeholních sester je vstupovat s členy kurzu do Boží přítomnosti, aby mohli ve světle Božího slova, ve sdílení, přednáškách, v modlitbě a adoraci rozpoznávat Boží hlas. Kurz má napomáhat při každodenním rozjímání nad Božím slovem a uvádět do správného duchovního rozlišování.

Kurz je určen mladým svobodným lidem od devatenácti do třiceti let, kteří upřímně a opravdově hledají svoje životní povolání a poslání. Kurz trvá jeden rok a zahrnuje devět setkání od října do června, která probíhají jedenkrát měsíčně v neděli od 15 do 18.30 hodin. Místem setkání je farní dům u katedrály svatého Václava v Olomouci. Součástí kurzu je také jednodenní pěší pouť a exercicie. Po přihlášení (do 24. září 2023) a zaslání motivačního dopisu proběhne přijímací pohovor. Kurz je bezplatný. Účastníci hradí pouze náklady spojené s exerciciemi na konci kurzu. Důležitou podmínkou pro přijetí je ochota zúčastnit se kurzu v celém jeho rozsahu, tedy absolvovat všechna setkání.

Kurz vede tým kněží a řeholních sester: sr. Olga Zelená SSJ, sr. Dagmar Trojanová SMFO, P. Jan Regner SJ. Více informací a přihlášky na mailu: samuel.olomouc(zavináč)gmail.com.

Plakát je ZDE.


Foto: Alena Rousová.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
16.10.2024 Třetí probace v Egyptě
16.9.2024 Vietnamská jezuitská provincie má dost povolání
15.9.2024 Víkend pro zájemce o jezuitský řád
27.8.2024 Mezinárodní noviciát v Birminghamu
7.8.2024 Jezuitští bratři z Evropy se setkali v Maďarsku



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za společně sdílené poslání
Modleme se, aby si církev nadále všestranně osvojovala synodální způsob života vyznačující se společnou odpovědností za růst spolupráce, jednoty a poslání sdíleného mezi kněžími, řeholníky a laiky.

Národní úmysl
Za synodu o synodalitě
Modleme se, aby setkání synody v Římě prospělo církvi po celé planetě.

více »

Nejbližší akce

Tomáš mezi námi


více »

Nejbližší duchovní akce

Kněžské exercicie


Kněžské exercicie


Duchovní obnova pro manžele


Kněžské exercicie


více »

JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil