Články / Aktuality Dnes je 19. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Jezuitský generál Adolfo Nicolás navštívil Kalifornii

Neděle, 8.2.2009
Los Angeles. V sobotu 7. února ukončil generální představený jezuitského řádu Adolfo Nicolás svou návštěvu Kalifornie. Do Spojených států dorazil již 29. ledna, aby se zúčastnil oslav stého výročí od založení kalifornské provincie.


Při této příležitosti navštívil Nicolás 11 měst a asi 30 různých míst spojených s působením jezuitského řádu. Setkal se tak s mnoha ze 390 jezuitů, kteří patří do této provincie, ale také se stovkami laických spolupracovníků, farníků, studentů, dobrovolníků a dobrodinců, přidružených k jezuitům ve farnostech, školách a v apoštolské práci.

"Návštěva P. Adolfa Nicoláse v kalifornské provincii je velké požehnání a vzrušující způsob, jak zahájit sté výročí naší odpovědi na Kristovo volání jako jezuitů a účastníků jeho poslání," prohlásil kalifornský provinciál P. McGarry. Ten byl jedním z delegátů na 35. generální kongregaci, tedy jedním z členů nejvyššího grémia, které na začátku minulého roku zvolilo P. Nicoláse do čela řádu.

"Domnívám se, že jeho vedení je pro Tovaryšstvo Ježíšovo v této chvíli našich dějin velkou milostí," pochvaluje si dosavadní práci jezuitského představeného kalifornský provinciál. "P. generál bude moci nejen být očitým svědkem důležité práce, kterou tolik jezuitů koná společně s laiky jako partnery apoštolátu v našich školách, univerzitách, v sociálním nasazení a v pastoraci, nýbrž i jeho přítomnost nás spojí konkrétním způsobem s 91 provinciemi Tovaryšstva Ježíšova na celém světě a s naší službou všeobecné církvi," dodává McGarry.

Generální představený ve Spojených státech ještě několik dní zůstane a od 8. do 13. února bude hostem na jednáních Konference provinciálů americké řádové asistence.

Adolfo Nicolás je na cestách často. Koncem uplynulého roku a začátkem roku nového pobýval například v Japonsku, kde v minulosti mnoho let působil. Hlavním cílem této návštěvy byly oslavy stého výročí příchodu jezuitů do Země vycházejícího slunce.


Fotografie z návštěvy Adolfa Nicoláse ve Spojených státech ZDE, více informací na stránkách kalifornské provicie

(red)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
3.12.2017 Svědčit o evangeliu uprostřed asijské kultury
29.10.2017 Asistent otce generála na návštěvě české provincie
23.10.2017 Generální představený jezuitů zavítal do Brazílie
14.10.2017 Jeden rok od zvolení nového otce generála
13.2.2017 P. Adolfo Nicolás se vrací na Filipíny



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil