Články / Aktuality Dnes je 14. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Dny lidí dobré vůle už po jedenácté

Pondělí, 28.6.2010
Velehrad. Dny lidí dobré vůle se již po jedenácté budou konat na Velehradě. Akce se od 4. – 5. července uskuteční při příležitosti státního svátku Dne slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje. Každý rok je pro účastníky všech věkových kategorií připraven bohatý program a jinak tomu nebude ani letos.


Předchozí ročník Dnů lidí dobré vůle slavil kulaté, desáté narozeniny. Letos na Velehradě bude jubilejní desáté Mezinárodní setkání vozíčkářů, jehož se každoročně účastní na stovku vozíčkářů nejen z České republiky. Uskuteční se i konference věnovaná uplynulým devíti ročníkům a aktivitám Maltézské pomoci a Řádu maltézských rytířů. Právě pod jejich taktovkou se setkávání vozíčkářů pořádá. Kolem stovky účastníků se na moravské poutní místo sjede v neděli 4. července. „Očekáváme skupinu dobrovolníků a vozíčkářů z německého Freiburgu a Mnichova, z Maďarska a dalších evropských zemí,“ dodal Michal Umlauf, hlavní manažer projektu.

České katolické biblické dílo pořádá pátý ročník Ručního přepisování Bible a ve Stojanově gymnáziu si přijdou na své milovníci výstav fotografií. Poprvé na Moravě proběhne vernisáž velkoformátových snímků z návštěvy papeže Benedikta XVI. fotografa Filipa Kotka. Ti nejmenší se přenesou v rámci projektu Velehrad dětem na královský dvůr, do pohádkových časů, kdy světem chodili trubači, na hradech bavili své pány šašci a kouzelníci a o srdce princezen bojovali šermířským uměním odvážní rytíři. O soutěže, písničky, hry a dobrodružství určitě nebude nouze. A sportovně zaměřené děti dostanou příležitost vyzkoušet si své fotbalové dovednosti s legendou českého fotbalu – Antonínem Panenkou.

Redaktorky časopisu IN! připravily, především pro mladé dívky, zábavné aktivity, které vyvrcholí vystoupením písničkáře Tomáše Kluse. Nebude chybět interaktivní taneční workshop či Klub deskových her. Kadeřnice a vizážistka zase zodpoví jakékoli otázky týkající se péče o vzhled. „Během první půlky roku 2010 časopis IN! zveřejňuje příběhy dívek, které zvládly nějaký životní problém, nebo s ním inspirativním způsobem bojují,“ uvedla hlavní manažerka tohoto programu Helena Filcíková. Některé z těchto dívek se nyní na Velehradě setkají.

Ekologický program nabídnou Aktivity pro životní prostředí v Archeoskanzenu v Modré. Příjemnou novinkou bude Velehradský vláček, který v neděli 4. července urychlí dopravu mezi Archeoskanzenem v Modré a Velehradem, centrem dění. Nedělní program vyvrcholí v 19.30 Koncertem lidí dobré vůle, který živě přenáší Česká televize a Český rozhlas 1 – Radiožurnál. Tento slavnostní večer bude spojený s prezentací významných projektů občanské společnosti. Dny lidí dobré vůle již tradičně zakončí 5. července na nádvoří před bazilikou slavnostní poutní bohoslužba.


Podrobné informace o letošních Dnech lidí dobré vůle, doprovodném programu a desetileté historii úspěšné akce lze najít na oficiálních stránkách www.velehrad.eu.

(red)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
10.10.2023 Sto padesáté výročí jezuitské farnosti v Dánsku
23.2.2023 Na cestě s Ignácem po Svaté zemi
14.12.2022 Nová aplikace Jezuitská pouť
11.10.2022 Večer důvěry u jezuitů v Brně
20.9.2022 Pouť spolupracovníků a přátel jezuitů se vydařila



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil