Články / Aktuality Dnes je 14. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Brněnské Vysokoškolské katolické hnutí znovu v plném proudu

Sobota, 6.11.2010
Brno. Počátkem měsíce října se znovu otevřela řada činností VKH Brno. Proběhla první vernisáž výstavy s názvem „Lečo s kapkou poezie“, první schůzku měl studentský divadelní spolek Buřtguláš, uskutečnily se první pondělní přednášky. První dvě setkání byly s P. Vítem Zatloukalem, ředitelem Sekce pro mládež při ČBK, a s P. Jiřím Šlégrem, národním ředitelem Papežských misijních děl.


Pokračují tradiční středeční snídaně a také se nově rozběhly středeční večerní besedy, ve kterých se společně s jezuity studenti noří do tajů ignaciánské spirituality. Pravidelnější charakter nabyla také jedna z charitních aktivit VKH Brno, a to tzv. pomoc farnostem. Skupinka studentů se jednou za čas vydá na brigádu do některé z farností, kde je potřeba přiložit ruce k dílu. Letos na podzim to byla farnost Malá Morávka.

Nezahálí ani rezort kultury a vzdělávání. Pravidelné společné návštěvy brněnských divadelních scén odstartovala Moliérova nestárnoucí komedie Lakomec. Literární večery, loňská novinka, byly přijaty s nadšením, a proto studenti na tuto aktivitu navázali i v novém akademickém roce. První knihou, o které byla v novém akademickém roce řeč byla Kniha knih. Že lze Bibli pojmout i jako předmět náročného a obohacujícího studia, které se mj. dotýká i její literární stránky, ukázal nový studentský kaplan Mirek Herold. Po přednášce následoval biblický kvíz o hodnotné ceny.

Devítičlenná skupinka složená ze sedmi studentů a dvou jezuitů se z Brna vypravila na pár dní do Boloni, aby tamním jezuitům a spolupracovníkům z řad studentů opětovala jejich jarní návštěvu Brna. Několik krásných říjnových dnů se proměnilo v příjemnou oázu odpočinku a poznávání. V Boloni měli brněnští možnost nahlédnout do práce studentského centra a seznámit se s památkami a zajímavostmi města. Velmi se vydařily i návštěvy Benátek, Raveny, Padovy a pozoruhodného městečka Monselice s imitací římských bazilik a katakomb.


Zdroj: Nuntii, VKH Brno

(red)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
23.4.2024 Studentský Velehrad začíná již za dva týdny
29.9.2022 Rozbíhá se nový akademický rok
21.9.2021 Nový akademický rok začíná
16.9.2020 Vysokoškoláci zahájí nový akademický rok
24.9.2019 Vysokoškoláci zahajují nový akademický rok



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil