Články / Aktuality Dnes je 14. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Do Indie se v roce 2011 vydá další výprava

Úterý, 25.1.2011
Bratislava / Praha / Manvi. Jezuité chtějí v létě příštího roku navázat na úspěšnou slovensko-českou výpravu do Indie, která se uskutečnila před více než dvěma lety, a vyzývají opět mladé dobrovolníky, aby se stali „lidmi pro druhé“. Akce inspirovaná ignaciánskou spiritualitou se bude konat během letních prázdnin od srpna do září 2011 v jihozápadní části indického subkontinentu.


Cílem výpravy bude opět pomoc nejchudším z chudých, především dětem, které jsou odsunuté na okraj společnosti. Práce dobrovolníků zahrnuje i získávání finančních prostředků pro tuto výpravu, pomoc při budování jezuitské misijní stanice, vyučování angličtiny a všestranná pomoc, které bude na místě zapotřebí.

Předtím, než se někdo přihlásí, měl by dobře zvážit své možnosti, nabádá potenciální zájemce koordinátor projektu MISIA INDIA 2011, slovenský jezuita Ladislav Šulík. Uvádí proto nezbytné podmínky, které musí každý účastník splnit.

Měl by to být mladý muž nebo žena ve věku 23-30 let, student či studentka nebo profesionál či profesionálka bez závazků. Důležitá je i otevřenost novým zkušenostem a dobrodružství nebo schopnost komunikovat a spolupracovat v týmu. Účastník musí také respektovat duchovní charakter projektu, a proto se přirozeně předpokládá, že bude aktivně participovat i na všech duchovních činnostech skupiny.

Hlavní motivací k účasti by rozhodně neměl být sen prožít exotickou dovolenou, ale spíše touha šířit ve světě víru a spravedlnost. K nezbytným podmínkám patří i to, že je účastník schopen si sám zajistit finanční prostředky na celou výpravu (cestovní náklady, pobyt v Indii, očkování, zdravotní pojištění či kapesné) a že bude pomáhat získávat prostředky i pro misijní stanici.

Neméně důležitá je i přiměřená znalost angličtiny, která je nutná při výuce v místní škole. Není nutné mít pedagogické oprávnění, účastníkům bude k dispozici profesionální pomoc a rady, jak vyučovat cizí jazyk. Účastník musí být pro cestu a pobyt v Asii zdravotně způsobilý a zároveň si být vědom rizik, které jsou s celou akcí přirozeně spojené.


Získat další informace a přihlásit se je možné u koordinátora Ladislava Šulíka na adrese: misia.india(zavináč)gmail.com. Foto: Václav Burda

(jar)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
14.12.2023 Jezuité pokračují ve své misi v Kyrgyzstánu
4.10.2023 Osobní svědectví scholastika Michaela Petra SJ o práci v Bejrútu
2.10.2023 Animovaný film Arrupe v Japonsku
15.8.2023 Na zkušené v Indii
15.6.2023 Otec Frank Brennan SJ se angažuje v boji za práva australských domorodců



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil