Články / Aktuality Dnes je 18. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Generál se po navštěvě Sýrie, Libanonu, Turecka a Anglie vydal do Afriky

Čtvrtek, 5.5.2011
Řím. Generální představený jezuitů Adolfo Nicolás pokračuje ve vizitaci jednotlivých provincií a regionů. Na konci března navštívil Sýrii, Libanon a Turecko, v polovině dubna Anglii a nyní pobývá na Africkém kontinentu a Madagaskaru.


Nicolás se ve dnech 21.-28. března vydal na návštěvu Sýrie, Libanonu a Turecka. V Damašku se zúčastnil shromáždění jezuitů na téma „Naše poslání v Sýrii“. Následovalo setkání v Homsu o spolupráci s laiky a jezuitském působení mezi mládeží. Nicolás se setkal i s občanskými představiteli a se zástupci různých křesťanských církví.

Anglickou řádovou provincii generál navštívil ve dnech 12.-16. dubna spolu se svým asistentem pro západní Evropu P. Antoinem Kerhuelem. Ve Swanwicku se zúčastnil celoprovinčního setkání, které si nenechalo ujít na 250 jezuitů a laických spolupracovníků. Téma znělo: „Naše poslání pro život ve světě“. V závěru setkání pronesl Nicolás krátký projev a ochotně odpovídal na všechny otázky účastníků.

Jezuitský představený se pak 14. dubna vydal na návštěvu skotského kardinála Keith O´Briena, westminsterského arcibiskupa a předsedy Biskupské konference Anglie a Walesu Vincenta Nicholse, hlavy Anglikánské církve a canterburského arcibiskupa Rowana Williamse nebo apoštolského nuncia, arcibiskupa Antonia Menniniho. Celebroval také slavnostní bohoslužbu ve Wibledonu, zúčastnil se provinčního konzultu a v závěru své návštěvy si nenechal ujít ani otevření Hurtadova jezuitského centra.

V součastné době se Nicolás v doprovodu asistenta P. Jeana Rogera Ndombiho vydal na návštěvu Afriky a Madagaskaru, která byla zahájena 26. dubna a potrvá až do 11. května. Nejprve zamířil do provincie střední Afriky, která letos slaví 50 let od svého zřízení. Druhá etapa cesty zahrnuje účast na výročním shromáždění JESAM (Konference vyšších jezuitských představených Afriky a Madagaskaru) a vizitaci provincie na Madagaskaru.

(jar)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
3.12.2017 Svědčit o evangeliu uprostřed asijské kultury
29.10.2017 Asistent otce generála na návštěvě české provincie
23.10.2017 Generální představený jezuitů zavítal do Brazílie
14.10.2017 Jeden rok od zvolení nového otce generála
13.2.2017 P. Adolfo Nicolás se vrací na Filipíny



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil