Články / Aktuality Dnes je 19. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Projekt na prázdniny: Živé chrámy

Středa, 25.5.2011
Praha. Mezinárodní skupina studentů a mladých absolventů vysokých škol bude v červenci po dobu jednoho týdne provázet turisty po kostele Nejsvětějšího Salvátora a zve k této nové zkušenosti i mladé z Čech, Moravy či Slovenska. Cílem projektu Živé chrámy, který se bude konat od 8. do 17. července 2011, je zprostředkovat návštěvníkům kostela duchovní kontext sakrálních památek.


Ubytování a obědy budou zajištěny v jezuitské komunitě při kostele sv. Ignáce na Karlově náměstí. Hlásit se může každý, znalost nějakého světového jazyka je výhodou, ale není nezbytně nutná. Formace bude probíhat podle složení komunity nejspíš česky a italsky. Není třeba předchozích znalostí z dějin umění ani historie. Je však nezbytná touha odhalit a zvěstovat krásu víry.

Sraz je v pátek 8. července v 18.00 v jezuitské rezidenci na Ječné ulici, od 8. do 10. července proběhne příprava, 11. - 16. července se budou konat prohlídky kostela. Součástí programu je i společná modlitba a život v komunitě. Akce bude zakončena 17. července slavnostní bohoslužbou a následným neformálním večerním programem.

Cena 1575,- Kč zahrnuje ubytování a obědy. S sebou si každý musí přivézt spacák. Akci pořádá Vysokoškolské katolické hnutí Brno a Česká provincie jezuitského řádu. Koordinátory jsou P. Petr Havlíček SJ a Lenka Češková z brněnského VKH. Na organizaci se budou podílet i čeští jezuité Miroslav Herold a Jan Regner. Pokud se přihlásí větší skupina, bude možné turisty provádět i kostelem sv. Ignáce na Karlově náměstí.


Plakát k akci lze stáhnout ZDE. Další informace a přihlášky: maddalena.ceskova(zavináč)gmail.com

(red)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
13.6.2023 Mezinárodní setkání Živých kamenů v Neapoli
1.1.2015 Mezinárodní setkání Taizé a Živé kameny v Praze
2.1.2014 Živé kameny na pouti důvěry ve Štrasburku
2.10.2013 Živé kameny tentokrát provázely v Mnichově
9.1.2013 Živé kameny ve Věčném městě



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil