Články / V médiích Dnes je 18. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




V médiích

         A     A     A

Ludvík Armbruster v talkshow Cesta k andělům

Sobota, 11.2.2012
Dlouholetý profesor Sofia Univerzity v Tokiu v pořadu televize NOE

Redakce Jesuit.cz

Dlouholetý profesor Sofia Univerzity v Tokiu Ludvík Armbruster vystoupil v talkshow televize NOE Cesta k andělům, pod kterým jsou jako tvůrci podepsáni Otakáro Schmidt a Jana Studničková. V pořadu došlo i na Japonsku, jeho kulturu a téměř padesátiletém působení v této zemi. Ludvík Armbruster se rozhovořil i o dějinách japonské misie a pozvolném pronikání křesťanství do země vycházejícího slunce.


Již 60. díl talkshow odvysílala TV NOE v premiéře již v sobota 11. února v hlavním vysílacím čase - 20 hodin. Reprízy jsou připraveny na neděle 12.2. v 13.45, úterý 14.2. v 7.35, čtvrtek 16.2. v 18.40 a pátek 17.2. ve 22.20.

Ludvík Armbruster působil jako děkan a profesor filosofie na KTF UK. Od roku 1947 žil v Japonsku, přednášel filozofii na univerzitě Sofia v Tokiu, nejprve jako docent, potom jako associated professor a od r. 1969 jako řádný profesor. Vedle své akademické činnosti vedl v letech 1965–70 diecézní kněžský seminář v Tokiu a v letech 1975–83 byl ředitelem centrální knihovny univerzity Sophia.

Vysloužilý profesor je nositelem dvou státních vyznamenání. V roce 2006 mu byl udělen rakouský Čestný kříž za vědu a umění I. třídy za celoživotní přínos v oblasti vědy, za vybudování rakouského oddělení v univerzitní knihovně v Tokiu, péči o rakousko-japonské a rakousko-české vztahy. Dne 28. října 2008 pak získal z rukou českého prezidenta Václava Klause medaili za zásluhy v oblasti výchovy a školství.


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
17.6.2022 Jaký je význam a poslání časopisů Tovaryšstva Ježíšova?
15.6.2022 Papež hovoří se zástupci jezuitských časopisů
23.7.2021 Deset let digitálního projektu, který nabízí modlitbu
24.2.2021 Akademická farnost v Toruni
2.12.2020 Film o salvadorských mučednících



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil