Články / Aktuality Dnes je 15. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Na Moravě proběhne konference k výročí smrti kardinála Špidlíka

Pátek, 6.4.2012
Velehrad. Mezinárodní konference se na Velehradě uskuteční 14. dubna pod záštitou olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera při příležitosti druhého výročí úmrtí kardinála Tomáše Špidlíka. Akce začne už od 9 hodin ve Velehradském domě sv. Cyrila a Metoděje a bude sestávat z bloku přednášek, přidružených uměleckých výstav a slavnostní bohoslužby.


Pásmo přednášek otevře spolupracovník českého kardinála z římského Centra Aletti P. Marko Rupnik SJ s italským příspěvkem o aktuálnosti Špidlíkovy duchovní vize spojené Evropy. Na to naváže další italská přednáška s obdobnou tématikou od Marie Campatelli, teoložky, která také žije a působí v Centru Aletti v Římě. Příspěvky nebudou tlumočeny do češtiny. Dopolední program pak zakončí bohoslužba, které bude předsedat olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

Druhá část konference bude pokračovat odpoledne od půl druhé, kdy se bude P. Michal Altrichter SJ zabývat dalším důležitým pojmem ve Špidlíkově teologii - pojmem krásy. Luisa Karczubová poté promluví ve 14.30 o modlitbě srdce. Program bude moderovat P. Pavel Ambros SJ.

Zároveň bude možné shlédnout výstavu fotografií paní Rosalby Caffo Dallari a Domenica a Maury Corradinni nazvanou Inspirace k vidění krásy, kterou doprovodí kresby z cyklu „Ježíšova modlitba“ od paní Dagmar Havlíčkové.


Foto Robert Svatoň. Více na stránce projektu Velehrad – centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy. Plakát k akci ZDE

(spa)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
2.4.2024 Výročí úmrtí kardinála Špidlíka
13.4.2023 Výročí úmrtí kardinála Tomáše Špidlíka SJ
11.11.2022 Papež František o otci Špidlíkovi
5.10.2020 Vzpomínka u sarkofágu kardinála Špidlíka
15.4.2020 Výstava o životě kardinála Tomáše Špidlíka SJ na Velehradě



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil