Články / Aktuality Dnes je 18. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Den modliteb za povolání do Tovaryšstva

Úterý, 5.11.2013
Dnes, v úterý 5. listopadu, slavíme svátek všech svatých a blahoslavených Tovaryšstva Ježíšova, který je zároveň mezinárodním dnem modliteb za povolání do Tovaryšstva.


Připomínáme si všechny svaté a blahoslavené jezuity, ale také všechny muže i ženy, kteří žili ignaciánskou spiritualitu a její hodnoty inspirativním způsobem. Za svaté bylo dosud prohlášeno asi padesát jezuitů, z nichž třicet tři byli mučedníci, a za blahoslavené zhruba sto osmdesát.

Tovaryšstvo Ježíšovo se vyznačuje velkou různorodostí děl, kterým se jeho členové věnují, ať už je to výuka, vědecká činnost, pastorace mládeže, sociální apoštolát, péče o migranty, kázání, udílení svátosti smíření či apoštolát modlitby. Všechny ale vždy spojuje touha po větší slávě Boží, touha milovat Boha celým svým srdce a svého bližního jako sama sebe.

Při příležitosti dnešního svátku přinášíme litanie ke svatým a blahoslaveným Tovaryšstva Ježíšova. Modlíme se také litanie za povolání do Tovaryšstva.

Dnes rovněž začíná novéna za povolání do Tovaryšstva, která potrvá do středy 13. listopadu. Německá provincie Tovaryšstva Ježíšova připravila na každý den krátké zamyšlení a svědectví některého z jezuitů, doprovázené úryvkem z evangelia a modlitbou. Novému můžete sledovat tady.


Základní informace o některých jezuitských svatých a blahoslavených najdete na našem webu. Další informace např. na stránkách amerických jezuitů o ignaciánské spiritualitě

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
6.5.2024 Víkend pro zájemce o jezuitský řád
18.4.2024 Nekonečné Velikonoce
17.4.2024 Jezuitské povolání: výzva k tomu, co je „více“
4.12.2023 Setkání mluvčích řeholních kongregací
9.11.2023 Evropské noviciáty Tovaryšstva Ježíšova přijaly nové členy



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil