Články / Aktuality Dnes je 22. 10. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Novým provinciálem rakouských jezuitů se stane P. Bernhard Bürgler SJ

Sobota, 25.1.2014
Vídeň. Novým představeným rakouské provincie Tovaryšstva Ježíšova jmenoval otec generál Adolfo Nicolás P. Bernharda Bürglera SJ. Otec Bürgler se svého úřadu ujme o svátku sv. Ignáce, ve čtvrtek 31. července 2014, a nahradí tak dosavadního rakouského provinciála P. Gernota Wissera SJ, jehož šestileté funkční období letos v létě končí.


P. Bernhard Bürgler se narodil 20. ledna 1960 ve městě Lienz ve Východním Tyrolsku. Roku 1978 maturoval na tamním gymnáziu. Pokračoval studiem Náboženské výchovy na Katolické teologické fakultě Univerzity v Innsbrucku. Po dokončení studia následovala civilní služba. Bürgler vyučoval náboženství na Vyšší škole pro hospodářská povolání v Rankweilu a pracoval v oblasti duchovních cvičení.

Do jezuitského řádu vstoupil v roce 1991. Po noviciátu získal na Univerzitě v Innsbrucku doktorát z teologie a dále studoval psychoanalýzu. Roku 1997 byl vysvěcen na kněze. V letech 1997-2003 působil jako spirituál mezinárodního kněžského semináře Collegium Canisianum v Innsbrucku a pracoval jako psychoterapeut v soukromé praxi. V letech 2003-2004 završil svou jezuitskou formaci absolvováním třetí probace, která ho zavedla až do Indie, Austrálie a Kambodže. V letech 2004-2008 byl ředitelem exercičního domu Haus Gries v německém Wilhelmsthalu. Pak vedl oddělení pro „Spiritualitu a duchovní cvičení“ na Kardinal König Haus ve Vídni. Od roku 2010 je také superiorem tamní jezuitské komunity.

Tovaryšstvo Ježíšovo v Rakousku

V současné době čítá Rakouská provincie Tovaryšstva Ježíšova zhruba 90 členů. Rakouští jezuité se věnují dávání duchovních cvičení a vzdělávání (např. na Kardinal König Haus ve Vídni), výuce na Katolické teologické fakultě Univerzity v Innsbrucku a formaci kněží v Collegium Canisianum, stejně jako různým pastoračním a sociálním činnostem ve Vídni, v Linci, Štýru a Štýrském Hradci. Kromě toho působí jezuité z rakouské provincie také v Římě, Německu, Rumunsku a na Tchaj-wanu.


Zdroj/ Foto: Jesuiten.at

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
10.5.2018 Jezuitští provinciálové ze střední a východní Evropy se setkali ve Vilniusu
31.10.2017 Evropští provinciálové zahájili nové procesy rozlišování
6.1.2015 Čeští jezuité diskutovali o situaci své řádové provincie
26.10.2013 Jediná cesta k míru vede skrze setkávání a dialog
25.10.2013 Naše starost o druhého člověka nesmí mít hranice



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za společně sdílené poslání
Modleme se, aby si církev nadále všestranně osvojovala synodální způsob života vyznačující se společnou odpovědností za růst spolupráce, jednoty a poslání sdíleného mezi kněžími, řeholníky a laiky.

Národní úmysl
Za synodu o synodalitě
Modleme se, aby setkání synody v Římě prospělo církvi po celé planetě.

více »

Nejbližší akce

Tomáš mezi námi


více »

Nejbližší duchovní akce

Kněžské exercicie


Kněžské exercicie


Duchovní obnova pro manžele


Kněžské exercicie


více »

JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil