Články / Aktuality Dnes je 17. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Na Velehradě budou studenti překonávat své limity

Středa, 2.4.2014
Velehrad. V těchto dnech vrcholí přípravy na další ročník celostátního setkání vysokoškoláků, Studentský Velehrad 2014. Stovky mladých lidí z celé České republiky se ve dnech 7. až 11. května setkají na starobylém moravském poutním místě Velehrad, aby společně naslouchali přednáškám, diskutovali nad aktuálními tématy a sdíleli se v menších skupinkách. Hlavní téma setkání letos zní Limity - Poznej. Přijmi. Překonej.


„Po dvou letech od minulého ročníku s tématem Služba, kdy se účastníci v rámci programu podíleli i na úklidu obce Velehrad, mají mladí opět možnost setkat se s celou řadou význačných osobností, ale také se sebou navzájem,“ uvádí tiskový mluvčí Studentského Velehradu 2014 Adam Homolka, student Politologie a evropských studií na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

Hlavním tématem již dvanáctého ročníku tohoto celostátního setkání vysokoškoláků jsou Limity, s podtitulem Poznej. Přijmi. Překonej. „Celá řada známých osobností se vyjádří k tomuto pro dnešní mladé tolik aktuálnímu tématu,“ přibližuje program Adam Homolka. Mezi přednášejícími nebudou chybět například světoznámý exorcista Elias Vella, Max Kašparů, Marek Orko Vácha, Zbigniew Czendlik nebo podnikatel Karel Janeček. O ožehavém tématu lidských limitů pak budou mladí lidé diskutovat a vzájemně se sdílet také v menších animovaných skupinkách.

Limity v praxi

Kromě přednášek a diskuzí je pro studenty připravena celá řada dalších aktivit - společné bohoslužby, koncerty či sportovní utkání. Na koncertech vystoupí mimo jiné skupina Poletíme?, zpěvák Filip Mana nebo slovenská křesťanská skupina eSPé. Celé setkání vyvrcholí psychologickou hrou s názvem Limity v praxi, ve které si každý účastník vyzkouší své vlastní limity a osobní hranice ve vztahu s druhými. Během celého setkání budou mít mladí lidé také možnost duchovního rozhovoru se zasvěcenými osobami, označenými zvláštním znamením naslouchajícího ucha.

Samotnému setkání budou předcházet dvě pouti. Pěší pouť z Bučovic vyrazí den před vlastním začátkem akce. Účastníci cyklistické pouti vyjedou z Brna a urazí více než sedmdesát kilometrů.

Studentský Velehrad se koná jednou za dva roky na známém moravském poutním místě Velehrad a pravidelně se ho účastní více než pět set mladých lidí, z nichž převážnou většinu tvoří vysokoškoláci. Setkání organizuje Vysokoškolské katolické hnutí ČR o.s., přípravný tým tvoří mladí dobrovolníci z jeho členských organizací z celé České republiky. Záštitu nad letošním ročníkem Studentského Velehradu převzali primas český Dominik kardinál Duka a metropolita moravský Jan Graubner.


Více informací o setkání naleznete na stránkách Studentského Velehradu.
Plakátek ke stažení zde.

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
23.4.2024 Studentský Velehrad začíná již za dva týdny
29.9.2022 Rozbíhá se nový akademický rok
21.9.2021 Nový akademický rok začíná
16.9.2020 Vysokoškoláci zahájí nový akademický rok
24.9.2019 Vysokoškoláci zahajují nový akademický rok



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka sv. Ondřeje Boboly

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil