Články / Aktuality Dnes je 12. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Čeští Magisáci se setkali v Telči

Úterý, 6.12.2016
Telč. O prvním prosincovém víkendu se do malebného historického města Telč uprostřed Vysočiny sjeli čeští členové mezinárodního společenství mladých lidí s ignaciánskou spiritualitou, Magis. Společně vzpomínali na letošní setkání Magis, které se konalo v Polsku a částečně i v České republice, a také se připravovali na nadcházející Středoevropský Magis, jenž se uskuteční v červenci 2017 v České republice a okolních státech.


Na společný „magisácký“ víkend do Telče přijelo téměř dvacet mladých lidí ze všech koutů České republiky. Většina z nich má za sebou prožitek letošního celosvětového Magisu 2016 v Polsku, někteří se ho zúčastnili v roli organizátorů experimentů na území České republiky, a jiní přijeli proto, že by se rádi zapojili do příprav Středoevropského Magisu 2017, který organizuje česká jezuitská provincie.

Hlavní den setkání představovala sobota 3. prosince, která se zaměřila na reflexi Magisu 2016. Během dopoledne měli účastníci prostor na „examen“ toho, jak sami osobně prožívali letošní červencové setkání, a v další části programu v menších tzv. Magis kolečkách své postřehy sdíleli s druhými. Večer pak by věnován promítání fotografií z jednotlivých experimentů na území Polska (putovního, ekologického, tanečního a duchovně-tvořivého experimentu) i Čech a vzájemné výměně zkušeností. O svátku sv. Františka Xaverského Magisáci společně také slavili mši svatou v původně jezuitském kostele Jména Ježíše; mši sloužil telčský kaplan Zdeněk Drštka, který se také zúčastnil letošního Magisu a pomohl s organizací jednoho z českých experimentů. Nechyběl ani čas na společné poznávání kulturních památek a zákoutí Telče a další „teambuilding“.

Stále je možno zapojit se do příprav Středoevropského Magisu 2017, který se uskuteční od 14. do 23. července 2017. Experimenty se budou konat v České republice a okolních státech (Maďarsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko, Rakousko) a závěrečné společné setkání bude hostit Praha.


Fotografie z víkendu si můžete prohlédnout ZDE.

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
4.4.2024 Pozvánka na Evropský Magis 2024
4.1.2024 Prostor pro mladé v Římě
7.9.2023 Osobní zkušenosti z Magisu a Světových dnů mládeže v Portugalsku
8.8.2023 Po Lisabonu
31.7.2023 Světový Magis 2023 zve k vytváření budoucnosti plné naděje



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Studentský Velehrad


Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Svátek sv. Jana Nepomuckého

Památka sv. Ondřeje Boboly


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil