Kdo jsme / Kdo je kdo Dnes je 19. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Jiří Hebron

Rezidence Tovaryšstva Ježíšova
Stojanovo nádvoří 206
687 06 Velehrad
JirkaHebron(zavináč)seznam.cz

Jiří Hebron se narodil roku 1978 v Dolních Bojanovicích. Studoval na Univerzitě Karlově v Praze a poté deset let sloužil v armádě České republiky. Do jezuitského řádu vstoupil 6. září 2009. V letech 2011 až 2014 studoval na Vysoké škole filozofické v Mnichově. Ve školním roce 2014−2015 absolvoval první část magisterky na křesťanské základní škole Nativity v Děčíně, kde působil jako vychovatel, dával přípravné hodiny na PC a dělal vše, co bylo potřeba. Druhý rok své praxe strávil ve školním roce 2015−2016 na jezuitské škole Istituto Massimo v Římě. Od podzimu 2016 studoval teologii na Papežské gregoriánské univerzitě v Římě, kde patřil do mezinárodní komunity v Collegio del Gesù. V červnu 2019 se přestěhoval do Prahy, kde pokračoval magisterským studiem teologie na Katolické teologické fakultě Univerzity Karlovy. Dne 23. května 2020 přijal v kostele svatého Ignáce v Praze z rukou biskupa Václava Malého jáhenské svěcení.

Dne 2. července 2022 byl biskupem Josefem Hrdličkou na Velehradě vysvěcen na kněze. Od té doby působí v tamní komunitě jako její ministr a kaplan tohoto poutního místa.


Jak jsem se stal jezuitou

Rozhovor s Jiřím Hebronem: Vnitřních bojů bylo více, Bulletin Jezuité, 2011, č. 4, s. 13-15.


Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil