Články / Aktuality Dnes je 17. 5. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Na Hostýně se uskuteční další duchovní obnova pro jezuitské přátele

Neděle, 3.9.2017
Svatý Hostýn. O víkendu 22. až 24. září pořádá Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova na Svatém Hostýně již druhou duchovní obnovu pro jezuitské přátele a spolupracovníky z celé republiky. Účastníky bude opět doprovázet jezuita P. Josef Čunek. Setkání vyvrcholí v neděli 24. září poutní bohoslužbou v hostýnské bazilice Nanebevzetí Panny Marie.


Po loňském setkání na Velehradě se jezuitští přátelé a spolupracovníci z celé republiky letos opět sejdou na významném moravském poutním místě Svatý Hostýn. Duchovní obnova začne v pátek 22. září v 18 hodin večeří, po které bude ve 20 hodin následovat úvodní slovo exercitátora P. Josefa Čunka; den završí společná modlitba k Duchu svatému.

Sobotu zahájí v 7.45 hodin ranní chvály. Dopoledne i odpoledne jsou vyhrazeny pro přednášky. Před obědem budou účastníci v kapli slavit mši svatou a odpoledne budou mít také příležitost ke svátosti smíření či duchovnímu rozhovoru. Po večeři se od 20 hodin bude v kapli konat adorace, kterou zakončí slovo na noc.

Duchovní obnova vyvrcholí v neděli 24. září. Po dopolední přednášce, opět doprovázené možností svátosti smíření či duchovního rozhovoru, se účastníci v 11.30 hodin sejdou v hostýnské bazilice ke společné poutní mši svaté. Po obědě bude v 15 hodin následovat křížová cesta a celé setkání završí v 16 hodin setkání s jezuity.

Duchovní obnova pouť jezuitských přátel a spolupracovníků se na Svatém Hostýně uskuteční již podruhé; poprvé se konala v září roku 2015. Tradici setkávání jezuitských přátel a spolupracovníků z celé České republiky zahájila pouť do Prahy, která se uskutečnila v září 2014 u příležitosti 200. výročí obnovení jezuitského řádu.


Zájemci se mohou hlásit na e-mailové adrese matice(zavináč)hostyn.cz nebo na telefonu 573 381 693, 573 381 694. Účastníci si hradí pouze ubytování; cena za ubytování ve dvoulůžkovém pokoji je 600,-Kč, ve vícelůžkové buňce 530,- Kč. Jídlo, včetně nedělního oběda, je v režii jezuitů.

Pozvánka ke stažení ZDE.

(smi)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
10.10.2023 Sto padesáté výročí jezuitské farnosti v Dánsku
23.2.2023 Na cestě s Ignácem po Svaté zemi
14.12.2022 Nová aplikace Jezuitská pouť
11.10.2022 Večer důvěry u jezuitů v Brně
20.9.2022 Pouť spolupracovníků a přátel jezuitů se vydařila



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů
Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.

Národní úmysl
Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě
Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.

více »

Nejbližší akce

Duchovní obnova pro mládež


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova pro všechny


Duchovní cvičení pro řeholní sestry


Duchovní pobyt pro seniory


více »

Kalendárium

Památka sv. Ondřeje Boboly

Památka Panny Marie della Strada


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil